Varma minnen

Det är kallt ute, blodsockret lever sitt eget liv och julledigheten känns långt borta såhär mitt under projektångesten i skolan. Energinivån är rekordlåg kan jag utan att överdriva säga. 
 
Men idag tog jag mig för att bläddra lite i bloggarkivet, i jakt på något som kunde muntra upp mig. Och där hittade jag det; Almedalsveckan 2014. 
 
Det var en stor ära att av Dagens Medicin bli tillfrågad att medverka i ett seminarie under Almedalsveckan, som handlade om den slopade statliga subventionen av insulinpumpar. Engagemanget i sociala medier hade gett resultat, och nu skulle jag få möjlighet att komma poltitikerna nära, komma beslutstagarna nära. Samma dag som jag skulle ta tåget, bussen och färjan mot Visby tog jag en bild på mig och min bästa vän, insulinpumpen. Jag la upp den och berättade i två diabetesrelaterade forum på Facebook vad jag hade fått för möjlighet. Och responsen var helt enorm. Många hundra som "Gillade" fotot och texten, och en hel hög värmade lycka till-kommentarer. 
 
Jag kommer ihåg hur min storebror skickade ett sms den dagen, där det stod "Wow, likerekord lillasyster, inte illa!". Och det kan ha varit sant. Kanske var det flest "gillningar" någonsin. Men det vet jag inte säkert, och inte bryr jag mig heller. Vad jag bryr mig om, och som gör mig så väldigt glad, är att så många brydde sig. Så många som gav tips och stöttade. Så många som önskade mig väl, som tackade för att jag förde deras talan. 
 
 
Almedalsveckan var bland det häftigaste jag någonsin har gjort. Jag skulle gärna göra det igen. Varje dag, alla dagar i veckan. Men tyvärr kommer sådana här chanser med väl tilltagna mellanrum... 
 
Tänk däremot ifall alla de som önskade lycka till, som tryckte på "Gilla", som engagerade sig i min resa - engagerade sig i kampen för pumparna. Kampen för lika diabetesvård var än i Sverige man bor. Kampen för rättvisa, helt enkelt. Jag har sagt det förut, men jag säger det gärna igen: tillsammans är vi starka!
 
 
Känner du helt plötsligt att "idag är dagen då jag ska vara den där någon som ska göra det där något!"? Ta då ett första steg och gå med i vårt evenemang på Facebook, Vi vill ha svar nu!: https://www.facebook.com/events/422654354502670/?fref=ts
Känner du dig ännu mer taggad, kan du få bjuda in dina Facebookvänner till att göra samma sak. Alla stordåd börjar med något litet!
 
___________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 8,5 mmol/liter.
0 kommentarer