BungyjumpblodsockerIdag vaknade jag med ett ryck tjugo minuter innan jag skulle vara på jobbet. Inte bra. Jag tror att jag är allergisk mot fungerande väckarklockor.. Jag verkar omge mig av endast de som inte funkar.
Jag var dock uppe redan klockan sex imorse, då jag vaknade av en insulinkänning. Åt lite och somnade igen. Det var förmodligen därför jag försov mig - jag sover aldrig så tungt som efter lågt blodsocker. 
I vilket fall så kom jag iväg till jobbet tack vare min ängel till mor som i all hast erbjöd sig att skjutsa. Två fördelar med att bo hemma igen; tillgång till bil och dessa goa akutundsättande familjemedlemmar. 

När jag sen kom till jobbet låg blodsockret på 13 mmol/liter. Tog lite lite insulin, och gav mig efter ett par timmar ut på rundan. Den gick segt. Två gånger mätte jag blodsocker.. 2,7 ena gången och 2,6 andra. Destruktiva sol och sommarvärme!

När jag kom hem framåt eftermiddagen mätte jag ett värde på 15 mmol/liter. Uuuugggh. Det verkar spela in; får man en dålig start på dagen med bungyjumpstudsande blodsocker, ja då fortsätter det så. Dåligt och dant.

Men nu är det helg! Två hela lediga dagar. Oh. Så. Skönt. Vi har just anlänt till stugan på Öland, intagit dagens portion av jordgubbar och börjar känna hur lugnet infinner sig. 
Jag måste verkligen bara ta det lugnt ett par dagar nu, låtsas som att jag har semester!

_____________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 6,8 mmol/liter.
0 kommentarer