Från vision till verklighet

 
Såhär såg min första reaktion ut när jag fick nys om det beslut som TLV tagit. Min första offentliga reaktion, ska sägas. Min allra första reaktion var inte alls såhär samlad. En vän som också har diabetes hade lagt upp en länk till en artikel från Expressen eller Aftonbladet i ämnet på Facebook. Jag läste och häpnades. Blev frustrerad. Orolig. Arg. Var det ett skämt? Ett elakt och väldigt smaklöst skämt?
 
Sedan den dagen har det hänt mycket. Några dagar efter att jag postade denna bild och text på Instagram startade jag ihop med Johanna ett evenemang på Facebook, en sida vi kallade "Vi vill ha svar nu!". Som skulle fungera som namninsamling. För det var så vi kände, vi ville ha svar! Vad hade vi diabetiker att vänta? Skulle de ta pumparna ifrån oss om vi inte kunde hosta upp alla de tusenlappar de kostar? Snabbt skrev många under på listan, diabetiker som ickediabetiker. Anhörig som helt isolerad. Gammal som ung. På några timmar var vi över fyra tusen namn, och då började jag inse hur stort det kunde bli. Att vi faktiskt kunde höras, faktiskt kanske kunde göra skillnad. För tillsammans blir vår röst både högre och starkare. Så kanske, kanske.
 
Imorgon om en vecka står jag på en någon form av scen, framför några av de personer som jag och Johanna den där dagen förra året ville nå ut till. Vi hade en vision, som om en vecka är verklighet. Almedalsveckan. Politikerna lyssnar, diabetikern talar. Min uppgift är att med alla verbala krafter jag besitter har påpeka varför min pump är min bästa vän. Varför jag aldrig vill leva utan den. 
Nu ska jag jobba alla kvällar och lediga stunder; med penna och papper, med dator, med anhöriga, med diabetikervänner, med mig själv. Jag har en oförklarligt stor prestationsångest, men lovar att göra mitt allra bästa. 
 
_________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,8 mmol/liter.
1 kommentar
En fattig pappa

Stooooort lycka till:)
Jag vet inte riktigt hur livet hade varit för min 6årige son om han inte haft pump.

Svar: Tack snälla! :) Nej, det är svårt att föreställa sig ett liv utan...
Sofia Larsson-Stern