Nationella Diabetesregistret

 
En av fördelarna med att bo i Göteborg gentemot i Småland där jag bodde tidigare, är den mycket större diabetesrörelsen här. Eller tja, jag märker mer av den här iallafall. Idag var jag på ett möte med en diabetesgrupp som brukar samlas en gång i månaden och över en fika diskutera allt mellan himmel och jord. Allt mellan himmel och jord som har med diabetes att göra alltså.
Men idag samlades vi inte på något fik, utan vi hade förmånen att vara inbjudna till NDR: Nationella Diabetesregistret. De jobbar med att registrera data om diabetiker runt om i Sverige, och sammanställer detta varje dag, varje vecka, varje månad, varje år. Så vitt jag förstod är Sverige rätt ensamma om att ha så bra koll, vilket känns bra. Bra, men också läskigt. Diabetesvården måste förbättras avsevärt i hela världen, så är det bara. Och för att det ska hända behöver medvetenheten öka. Och för att medvetenheten ska öka behövs kunskap. Och det är ju vad jag försökerbidra med i små portioner här. Någonstans måste man ju börja tänker jag.
Det var i vilket fall väldigt intressant att få lyssna på NDR:s representant!
 
Mitt dygn är uppochnervänt. I helgen var jag och en vän ute på Chalmers, och det blev en riiiktigt lång kväll. Efterfesten hölls i en källarorienterad föreningslokal som saknade fönster, och först när vi bestämde oss för att rulla hemåt märkte vi att det var ljust ute. En snabb flukt på klockan senare insåg vi att det inte var så märkligt att vi och de morgonpigga pensionärerna var de enda på bussen; klockan var halv åtta. Hjälp, det var längesen jag var ute så länge. Men kul var det! 
Nackdelen är att klockan närmar sig midnatt och mitt huvud tycker det är kvällsmatsdags ungefär. Dumt.
 
Imorgon ska jag ta mod till mig och låta fler personer veta om mitt bloggfenomen.. Kanske. 
 
 
_________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 10,1 mmol/liter.
 
2 kommentarer
Leif Sundberg

Hej!
Vad bra du skriver och beskriver hur det är att ha diabetes. Jag känner igen mig i allt. Väldigt många
skulle instämma i vår samtalsgrupp. Vet det efter allt vi pratat om under våra mer än tjugo möten. Gruppen betyder mycket för många och inte minst mig själv. Uppskattar verkligen ditt deltagande.
Vänliga hälsningar
Leif
PS. Kul att du tyckte det var bra på NDR

Svar: Tack snälla Leif!
Sofia Larsson-Stern

Miranda

Vill också träffa andra diabetiker... Skulle vara jättekul ju! Jag får starta en grupp i Norrköping :) Wiie

Svar: Ja, men gör det! Det finns med all säkerhet fler som tänker och känner som du :) Så kul att du läser, sprid bloggen gärna vidare till dina vänner! Kram!
Sofia Larsson-Stern