Almedalen, ansvar och tacksamhet

 
Nu var det på tok för längesen jag hittade tid och ro att blogga ordentligt. Jag får kompensera detta med att blogga om något alldeles nytt, spännande, nervöst och jätteroligt idag!
Bland ritningar, modeller, layouter, presentationer och sena nätter på skolan, tappade jag någonstans längs vägen bort all kraft att sätta ord på det jag ska skriva om. Men nu när sista projektet för läsåret är inlämnat och presenterat, och jag kan nöjt titulera mig en-femtedels-arkitekt, så kommer orken sakta men säkert tillbaka. Bara fyra år kvar på utbildningen! Men först lite sommarlov. Och det här lovet kommer bli något alldeles speciellt.
 
För ett par veckor sedan blev jag per mail inbjuden att gästföreläsa på ett seminarium under Almedalsveckan, där insulinpumpar och den slopade statliga subventioneringen av dessa ska diskuteras. Jag tackade förvånat och tveklöst JA, vilken chans att äntligen nå ut! Att kunna göra lite skillnad. I publiken kommer det sitta politiker som lyssnar. På mig. På vad jag har att säga, på mina erfarenheter och på varför jag aldrig någonsin vill behöva välja bort min insulinpump.
Det här är en uppgift att ta på största allvar, en chans man inte får kasta bort. Jag ska börja förbereda min presentation så snart som möjligt. Lusläsa, finjustera och finlira. Jag tycker mycket om att prata inför människor, men den här gången vill jag verkligen se till att vara on top of my game. Anledningen till att de valde att vända sig till mig var på grund av mitt engagemang i Facebookevenemanget "Vi vill ha svar nu!", som jag har berättat om i tidigare inlägg.
Det verkar som att det lönar sig att vara envis, att engagera sig, att sprida information på ett positivt sätt och att tro på sitt budskap. Och tillsammans är vi starka. Hade det inte varit för de nästan 10 000 som skrivit på i vårt evenemang, hade kanske jag aldrig blivit kontaktad. Då hade kanske inte ens frågan tagits upp nu i sommar i Almedalen. Och då hade definitivt inte politikerna tagit sig tid att lyssna när en diabetiker berättar om den viktigaste lilla maskin hon någonsin kommer äga. Så tusen, tusen tack!
 
För er som är nyfikna på vad seminariet innehåller, vilka som deltar och mer exakt tid och plats, kan ni läsa det på:

http://www.almedalsveckan.info/event/view/16865

..det är även öppet för allmänheten att komma och lyssna om man råkar ha vägarna förbi!

 

________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 5,9 mmol/liter.

0 kommentarer