Sockerfri pluggenergi

 
När man måste sitta inne med ögonen på datorskärmen en lördag och solen skiner ute, krävs det pluggenergi av det bättre slaget. Så till lunch idag lagade jag en av mina favoriträtter: bananpannkakor. En nära vän till mig hemma i Småland introducerade mig till denna underbara mat för ett knappt år sedan, och sedan dess har jag alltid ingredienserna hemma utifall att jag skulle bli sugen. Pannkakorna är snälla mot magen, de är snälla mot plånboken, snälla mot ett pressat tidsschema och framförallt snälla mot blodsockret. För er som är sugna på att testa brukar jag blanda ihop dem enligt följande (mycket lättvarierade) recept:
 
Bananpannkakor, 1 portion (jag äter ganska mycket)
- 1 banan
- 3 ägg
- 2 msk majsmjöl (funkar bra med mandelmjöl också)
- 1/2 dl vispgrädde
 
Mosa bananen, knäck äggen, vispa ner majsmjölet och blanda ner vispgrädden. Sätt en stekpanna på spisen, i med lite smör och stek på!
Beroende på hur hungrig jag är kan tillbehören variera. En favorit är bacon och sallad. Då blir det matigt, mättande och relativt kolhydratfattigt. Men idag skiner solen och sommaren är på intåg - då fick det bli vaniljglass och hallonsylt. Båda sockerfria såklart, sötade med Stevia!
Om man som jag har en något känslig mage rekommenderar jag att använda laktosfri vispgrädde - pannkakorna blir då både gluten- och laktosfria!
 
Somrigt, gott och jag slipper den höga blodsockertoppen som vanliga pannkakor för med sig. 
Nu har jag energi nog att fortsätta gestalta mitt radhusområde..!
 
 
Ha en riktigt fin helg!
 
________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 4,1 mmol/liter.
1 kommentar
Elin

Hej!

Jag heter Elin och går sista året på gymnasiet. Man gör ett så kallat gymnasiearbete (tidigare projektarbete) och jag gör en bok om diabetes typ 1. Kort förklarat så handlar den om vardagen med diabetes. Det finns även ett kapitel "från föräldrar - till föräldrar". Tips, råd och tankar från diabetesföräldrar till nyblivna diabetesföräldrar.

Jag undrar om du ville dela med dig lite? Du skriver väldigt bra och undrar helt enkelt om du vill vara med på ett hörn? Det är min handledare + en till lärare som kommer att läsa boken och sedan ska en annan elev opponera arbetet, men det är inget som kommer att spridas mer.

Jag gillar verkligen ditt inlägg "att våga visa" och det skulle passa perfekt in i ett kapitel i min bok. Eller om du vill/kan skriva något nytt. (om du vill vara med såklart)

Du kan mejla mig på min epost om du är intresserad av att vara med och för mer info. (Kommer såklart att skriva ditt namn och länka din blogg)

Tack på förhand!