Vårruset och adrenalinrusig

 
Efter att ha varit deppig över diverse skit ett par dagar, fick jag idag en riktigt välkommen och positiv energikick. Min vän Natalie drog med mig för att springa Vårruset i Slottsskogen här i Göteborg. Med tanke på mitt dåliga knä och en envist långdragen förkylning trodde jag aldrig att det skulle gå vägen. Tänkte att jag förmodligen skulle få powerwalka runt lite lamt och vara en av de som löparna stör sig på. En som de får zickzacka runt. Men för en gångs skull lyckades jag kanalisera allt mitt dåliga humör till motivation och tog mig varvet runt utan att promenera ett ett enda steg. 29 minuter tog det mig, och det måste jag väl vara nöjd med tanke på att jag inte har sprungit halvmilen sen.. medeltiden, typ. 
 
Eftersom jag tycker det är så fruktansvärt roligt att springa, pumpar ju adrenalinet igång ordentligt när det nu var så längesen sist. Jag gick ut på 12,8 mmol/liter i blodsocker (helt perfekt vanligtvis) och kom i mål på 19,8. Då hade vi visserligen promenerat runt bland gottetälten ett tag också - jag utan min insulinpump. Det är ju ett högt värde, men mycket av det är adrenalin. Man får vara försiktigt med att trycka ner det med för mycket insulin, för när adrenalinet går ur kroppen sjunker blodsockret snabbt. Nu svävar jag iallafall på moln över att ha kunnat ta ut mig ordentligt. Eller svävar och svävar, släpar mig runt snarare.. Hjälp vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon. 
 
Jag tänker såhär: ska vi inte dra ihop ett stort diabetikerlag till Vårruset i Göteborg nästa år? Fem kilometer är lite lagom, det kan de flesta ta sig runt. Gå, lufsa eller löpa. Vi kan till och med ha riktigt töntiga lagtröjor tycker jag! Och interntävlingar inom laget: bästa tid, bästa blodsocker efter och bästa insulinparering till allt godis de bjuder på efteråt? Jag är pepp! Självklart kan vi ha ett diabetiker-och-anhöriga-och-andra-goa-människor-lag också! Ju fler desto roligare. Så kan vi motivera varandra att träna inför loppet, sånt kan vara svårt ensam. Tråkigt dock att inte killar kan vara med (om de inte springer i klänning, haha).. Har någon ett bra förslag på ett annat lagom långt lopp som vi kan springa allihop, så tages detta emot tacksamt!
 
Tillsammans blir allting bra mycket roligare!
 
_________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 18,7 mmol/liter. (Fortfarande smått euforisk och adrenalinuppumpad..)
0 kommentarer