Diabetesskräp och julklappstips

 
Jag har sovit ut idag, minst sagt. Somnade runt midnatt, och klev inte upp ur sängen förrän 12 idag mitt på dagen. Så skönt, och fruktansvärt välbehövligt! En lugn helg var precis vad jag behövde.
Jag har varit pluggstressad både igår och idag, men ändå inte fått så mycket gjort. Idag letade jag efter en ursäkt att komma utanför dörren och få röra på benen lite, och tömde därför mitt diabetesförråd på "skräp" och droppade av på apoteket i Nordstan. Jag passade på att inhandla några av årets första julklappar också när jag väl var på plats i stan. Det är jättemysigt med alla lampor, ljus och julmusik som börjar dyka upp nu! Men det inköpshets som råder har jag inte mycket till övers för.
 
Behöver ni - precis som jag - ett litet julklappstips? Klicka er in på http://lastdrop.spreadshirt.se och beställ hem en snygg Last Drop-tröja. Till dig själv, din pojk- eller flickvän, din son eller dotter, eller kanske till någon av dina föräldrar? 
 
Jag och Jocke flashar våra diabetestatueringar i våra Last Drop-tröjor.
 
 
 
Nu ska jag vända uppchner på min garderob och försöka få lite ordning. Så mycket kläder, så lite plats. Efter det blir det en pluggomgång till innan jag ska första advents-mysa med Love Actually, tända ljus, te och pepparkakor.
 
___________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 5,7 mmol/liter.
1 kommentar

En kickstart på helgen


Jag släpade mig upp ur sängen idag på morgonen för att hinna till spinningpasset på gymmet vid tio. Jag var såhäääääär nära att avboka, men nu i efterhand är jag enormt tacksam att jag inte gjorde det. Ett spinningpass rollercoaster style (intervaller), ett knärehabpass och ett styrkepass hann jag med under mina två timmar på plats. Jag avslutade med en liten sväng på löpbandet, och nu är jag sådär härligt helt slut i hela kroppen. Träning uträttar verkligen underverk med både kropp och sinne!

Dock så ville inte blodsockret helt med mig. 5,4 mmol/liter hade jag när jag stack hemifrån. Då tog jag ett äpple, men hade ändå inte stigit mer än till 6,1 när jag var framme. Med bara en kvart kvar till passets start fick jag ta till nödlösningen, en Merdricka. Under spinningpasset låg jag på 8-9 mmol/liter (underbara Libren som gör att jag kan mäta "på språng"), vilket är helt perfekt i min värld. Men efter passet steg jag upp mot 11-12 och toppade på 15. Jag gissar att det var en del adrenalinpåslag, för nu är jag på väg nedåt rätt kvickt. Det är lurigt, det där. Lätt att ta för mycket insulin, när man ändå någonstans vet att det inte biter på adrenalin. 

Efter mitt pass tog jag en Drickkvarg. Jag brukar ju äta de små, sockerfriakvargarna från Lindahl, men ville testa något nytt. Den här är jättegod, och utan tillsatt socker! 

När jag kom hem skrek pumpen efter nytt insulin, så då var det bara till att plocka fram hela hemapoteket... 

Och efter träning är det viktigt att få i sig mat och fylla på kroppens reserver. För min del blev det sallad med bacon, dressing och ägg. Mycket protein! Kolhydraterna väntar jag med. Om någon timme kommer mina kusiner och deras föräldrar och hälsar på, och då ska jag bjuda på kolhydratsrikt julfika. 

_______________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 4,6 mmol/liter. 
0 kommentarer

Hjärtat i halsgropen

 
För en sekund satt hjärtat i halsgropen... 
Förra hösten startade jag en namninsamling (evenemang) vid namn "Vi vill ha svar nu!" på Facebook, efter att jag fått reda på att den statliga subventioneringen av insulinpumpar drogs in. Jag och Johanna Hedqvist kände att de inte kan ta ett sådant beslut utan att ge oss en prognos över hur vår framtid kommer se ut. Vi ville ha svar!
På bara några dagar växte evenemanget med tusentals namn. Idag har det nästan tiotusen underskrifter. 
 
Men så i eftermiddags såg jag att det var stämplat att "äga rum" nu på måndag, den 1 december. Jag klickade mig direkt in för att skjuta fram datumet, på samma sätt som jag har gjort tidigare. Men funktionen var blockad, och jag letade tillsammans med Johanna frenetiskt efter en lösning på problemet. Inte kunde väl Facebook ha stängt ned vårt evenemang?
 
Efter många om och men hittade jag så lösningen och evenemanget är nu datumsatt till 1 december 2020. 
 
Vår namninsamling har växt till att vara så mycket mer än en kamp för insulinpumpar. Det handlar om att belysa hur olik diabetesvården idag är beroende på var i landet man bor - och hur fel det är. Nästan tiotusen röster jobbar ihop för att få svar, för att jämna ut vårdstandarden och för att visa hur starka vi är tillsammans.
 
Vill ni vara med och stödja oss? Klicka i "Kommer" på evenemanget här: https://www.facebook.com/events/422654354502670/permalink/435722123195893/
 
Nu ska jag fortsätta med min jul-, plugg- och Idolkväll här. Busy busy.
 
_________________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 14,6 mmol/liter (tyyyypiskt! Jag som har legat mellan 4-7 mmol/liter hela dagen. Korrekturdos, here I come...). 
 
0 kommentarer