Hjärtat i halsgropen

 
För en sekund satt hjärtat i halsgropen... 
Förra hösten startade jag en namninsamling (evenemang) vid namn "Vi vill ha svar nu!" på Facebook, efter att jag fått reda på att den statliga subventioneringen av insulinpumpar drogs in. Jag och Johanna Hedqvist kände att de inte kan ta ett sådant beslut utan att ge oss en prognos över hur vår framtid kommer se ut. Vi ville ha svar!
På bara några dagar växte evenemanget med tusentals namn. Idag har det nästan tiotusen underskrifter. 
 
Men så i eftermiddags såg jag att det var stämplat att "äga rum" nu på måndag, den 1 december. Jag klickade mig direkt in för att skjuta fram datumet, på samma sätt som jag har gjort tidigare. Men funktionen var blockad, och jag letade tillsammans med Johanna frenetiskt efter en lösning på problemet. Inte kunde väl Facebook ha stängt ned vårt evenemang?
 
Efter många om och men hittade jag så lösningen och evenemanget är nu datumsatt till 1 december 2020. 
 
Vår namninsamling har växt till att vara så mycket mer än en kamp för insulinpumpar. Det handlar om att belysa hur olik diabetesvården idag är beroende på var i landet man bor - och hur fel det är. Nästan tiotusen röster jobbar ihop för att få svar, för att jämna ut vårdstandarden och för att visa hur starka vi är tillsammans.
 
Vill ni vara med och stödja oss? Klicka i "Kommer" på evenemanget här: https://www.facebook.com/events/422654354502670/permalink/435722123195893/
 
Nu ska jag fortsätta med min jul-, plugg- och Idolkväll här. Busy busy.
 
_________________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 14,6 mmol/liter (tyyyypiskt! Jag som har legat mellan 4-7 mmol/liter hela dagen. Korrekturdos, here I come...). 
 
0 kommentarer