MhmmhmmLång dag. För lite sömn. Mycket plugg. Och ligger långt efter med allt. Middag hann jag få i mig iallafall: sallad med mozzarella och kokta ägghalvor. Mhmmhmm! 

Nu: sova. 

_________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 8,7 mmol/liter. 
0 kommentarer

Tegellunch ovanpå Borås

 
Idag åt jag lunch ovanpå Borås. Eller ja, åtminstone ovanpå vårt stadsplaneringsprojekt som äger rum i Borås... Oj, vad mätt jag är! Nu finns det säkerligen de som kommer kommentera min lunch med "Whooaah, äter du inte mer än så?". Och jo, det gör jag verkligen, vanligtvis. Men kvarg med nötter och russin har nästan noll effekt på blodsockret i jämförelse med pasta, ris eller bröd - och jag blir lika mätt som jag hade blivit om jag hade slukat en tegelsten! Pasta och bröd kan jag äta i mängder, men detta fyller magen mycket snabbare och håller den full mycket längre. 
Lyxar till det med Aloe Vera-dryck gör jag bara för att skolarbetet går långsamt, vi har redovisningar hela veckan och helgen känns omöjligt långt borta...
 
Nu ska jag koppla in hörlurarna, sätta på lite bra torg- och parkplaneringsmusik och lägga penna mot skisspapper. Fokus, Sia! 
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 3,9 mmol/liter.
1 kommentar

Borta bra, men...

 
Borta bra, men borta bäst? Jag har inte varit mig själv på ett par dagar nu, och letar nog fortfarande lite. Mitt driv, min effektivitet och min beslutsförmåga är helt borta. Och då hjälper det inte att ha ett blodsocker som leker rövare.. Uppe på 15-16 mmol/liter ena stunden och nere på under 2,0 nästa. Det gör att även orken smått försvinner. Jag bryter ihop och kommer tillbaka!
 
En sak gjorde jag dock idag som gjorde mig väldigt glad; jag var och hälsade på den fikagrupp här i Göteborg som jag har hängt ihop med då och då sedan jag flyttade hit. Ett gott litet gäng som brukar träffas någon gång i månaden och utbyta erfarenheter från deras respektive liv med diabetes över en fika eller en middag. Jag hade tyvärr inte tid att stanna så länge (hej hektiskt liv!), men det var kul att se dem lite! Jag visade min FreeStyle Libre och svarade på lite frågor de hade kring den innan jag stressade vidare. 
 
En ännu roligare sak: väl hemma blev jag jäääähäätteglad när jag kom på att jag hade en matlåda väntandes i kylskåpet. Den skickade min mormor med mig tillbaka till Göteborg när jag åkte hit igår. Det finns många människor i mitt liv som betyder otroligt, otroligt mycket, men min fina mormor ligger i topp. Hon är alltid orolig för att jag tar på mig för mycket att göra, bryr sig om och är stolt över mig, är alltid glad, väntar med fantastisk mat och fika (många gånger sockerfria alternativ till mig) när vi kommer på besök och är den bästa jag vet. När jag blir stor vill jag bli som du, älskade mormor. Tack snälla för maten!
 
 
Nu ska jag stänga av datorn, sätta mobilen på ljudlös och försöka varva ner lite. Imorgon väntar en ny dag med nya utmaningar. En presentation imorgon, en till på torsdag och så ytterligare en på fredag. Träning och hushållssysslor på det. Och så det eviga diabetespusslet. Just nu börjar huvudet bli segt igen, och inte konstigt det med tanke på hur blodsockret hoppar...
 
___________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 12,8 mmol/liter.
1 kommentar