En uppochner-jul


Det har varit en lugn och skön jul här i Stockholm, men tyvärr inte fri från sjukdom. Mitt tillstånd går upp och ner som en bergochdalbana, och jag trivs inte alls. Igår var vi nära att ta en sväng till akuten igen: det skulle ha blivit tredje gången på mindre än en månad. Som tur är slapp jag det den här gången, och dagen idag har passerat relativt smärtfritt tack vare min trogna vän Alvedon. 

På måndag beger jag mig tillbaka till Göteborg igen för att träffa läkare, och då hoppas jag kunna få lite ordentliga svar. Såhär kan jag iallafall inte ha det!

Men - förutom det har julen varit jätteskön. Lugn, varm, jobbfri och fylld med kärlek. Familj, släkt och vänner, god mat och mycket vila och sömn. Precis som den ska vara.

Nu sitter jag här och fixar med nålbyte till pumpen, och fascineras som vanligt över hur dessa små droppar är skillnaden mellan liv och död för mig och så många miljoner till. 

Visst är det lite häftigt ändå? 

Hade det varit ett par dagar kvar till julafton idag, hade jag rubricerat detta inlägg med "Julklappstips!", men nu känns det lite passé.. Likväl skulle jag dock vilja tipsa om den perfekta presenten till dig själv eller någon annan - ett kolhydratsnålt mellanmål som jag själv lyxar till det med ibland: FitnessGurus färdigblandade proteinshake med hallonsmak.

Noll socker, noll kolhydrater, noll fett och noll förberedelser. Perfekt att stoppa i väskan när du ska springa runt på mellandagsrean och inte vill trycka i dig onyttigheter om du blir hungrig! På FitnessGurus hemsida (www.fitnessguru.com) hittar ni dessa godsaker. 

Nu ska jag luta mig tillbaka framför den öppna brasan, värma fötterna och bara vara. Snart middag och imorgon hemfärd. 

_________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 4,8 mmol/liter.
2 kommentarer
Mikan

Hej, är ganska ny inom diabetes världen. Min son insjuknade i februari och ganska snart fick jag tips om din blogg och det är den enda jag följer 😊
Jag hade för mig att du också hade minimed 640? Känner inte igen dosan som sitter på nålen, är det ett hjälpmedel när du sätter den?

Svar: Hej! Vad roligt att du följer ☺️ Yes, jag har 640G:n. Den har flera kompatibla infusionsset och just detta är infusionssetet Mio. Fråga er sons diabetessköterska så kan hon säkerligen visa er de olika alternativen. Jag gillar detta för att det är relativt smärtfritt och har plastnål - men alla är vi olika. Det är bra att testa de olika varianterna lite! Lycka till! 💙
Diabetesia

Anonym

Krya på dig nu!