Frukost för alla


Imorse var jag och P på pressfrukost på Scandic Rubinen i Göteborg. Jag fick en inbjudan per mail om att hotellkedjan nu utvecklar ett frukostkoncept som ska vara allergi- och intoleransvänligt för ALLA. Jättebra tycker jag - och jättekul att de är måna om att få med en diabetikers perspektiv! I början av nästa år ska samtliga Scandic ha dragit igång med detta - men än så länge pilottestar tre hotell i Sverige konceptet. För en som bor på hotell så ofta som jag, är detta guld värt! 

Tack för en bra start på dagen, Scandic, och tack för att ni anstränger er för att passa ALLA!

_________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 9,7 mmol/liter.
0 kommentarer

Julfika hos en diabetiker

Jag vet inte hur det ser ut hemma hos andra diabetiker när julen närmar sig, men hos mig skiljer den sig inte mycket från en jul hos folk med fungerande bukspottkörtel. Jag älskar julpynt, julgodis och julklappar - och inte tänker jag låta min diabetes hindra mig från att njuta fullt ut! 

Jag var och shoppade inför julfika häromdagen, och bilden här ovan visar resultatet. Jag väljer att köpa julmust light och glögg utan tillsatt socker - eftersom jag tycker att det flytande sockret är det mest svårhanterliga. Även pepparkakor brukar jag köpa (ja, jag är för lat för att baka..) sockerfria. Gille har nu kommit med sockerfria pepparkakshjärtan i storpack!
Men - sedan blir det ju ingen riktig jul utan skumtomtar och kanelknäcke! Clementiner tycker jag också hör till.

Debatten om med eller utan socker går alltid varm i diabetesforum i juletid. Min filosofi är att njuta av det man tycker är gott, lära sig att dosera insulin därefter, och äta med måtta. Det blir ingen god jul utan kolhydrater - inte enligt min bok iallafall!
 
Hur brukar mina läsare hantera julfikan?

__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 9,9 mmol/liter.
8 kommentarer

Inte bloggare, sjuksköterska

Idag är jag inte bloggare, utan sjuksköterska. P ligger sjuk här hemma, samtidigt som mitt blodsocker hoppar upp och ner som bara den. Så idag spenderar jag mina timmar med sopptillredande, handlande, insulinjusterande, nedbäddande, druvsockerätande, febertestande, middagslagande och julpyntande. 
 
Jag hoppas att ni har en alldeles utomstående bra lördag, allihop! Imorgon är det första advent, och då ska jag skriva lite om hur jag hanterar all underbar julfika! 
 
____________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 8,8 mmol/liter.
0 kommentarer