Hemresa


Efter en oerhört intensiv sista dag i huvudstaden, sitter jag nu på tåget på väg hem till Göteborg igen. När jag kommer hem ska jag värma mig (varför ska det vara så kallt på tåg?!), äta god mat och sooova. Imorgon ställs ingen väckarklocka! Med tanke på helgens aktiviteter så blir morgondagens förmiddag min helg. 

När jag reser har jag alltid med mig lite färdkost, som mina frekventa läsare redan vet. Jag tycker att det blir så lång tid att gå helt utan - både för energinivåns och blodsockrets skull. Idag hade jag med mig en sådan här; proteinmjölkdryck med chokladsmak. Inte mer socker i än i mjölk, men tyvärr stack kurvan ändå iväg uppåt.. Kanske för snabba kolhydrater. Jag skulle väl ha kört på kvarg ändå, det är alltid ett säkert kort. Dock tror jag att min fortfarande ganska höga puls och adrenalinhalt från helgen spelar in nu.

Vad brukar ni ha med er som färdkost?

________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 9,4 mmol/liter.
3 kommentarer
Zenita

Jag brukar ha med mig keso och ägg.
Drickkvarg är också ett bra alternativ 👍
Honungen är med överallt..att ta till när jag blir låg.

Julia Fohlin

Hej Sia jag är 10 år.Och jag brukar ha med mig pasta salad ät äta. Jag har precis fått min diabetes i september. har du några tips på vad man kan äta?

Svar: Hej! Pastasallad är ju jättebra! Kram
Diabetesia

Dilton

Hej ny läsare så detta är för att jag är intresserad och har en sak att ta upp, red bull energidryck den är livsfarlig för diabetes den innehåller taurin och det påverkar hypofysen som tillverkar hormoner och speciellt adrenalin. Det som händer när det tar slut i kroppen är att sockernivån sjuker under det värde som fanns när man tog den så om du tar en RD för lågt värde så hamnar du under värdet när den tar slut. Fungerar som alkohol sänker sockret alltså livsfarligt, det finns en energidryck på ICA som är röd silver och har bara druvsocker samt vitaminer och coffein ginseng guerana. Det är mkt bättre som uppiggande medel samt att det varar längre i kroppen.

Lite onödigt vetande men kan vara bra att känna till, kör hårt