Resväskan för diabetiker

Innan jag reste iväg till Prag, fick jag ett fantastiskt fint paket hemskickat till mig. Det kom hela vägen ifrån Frankrike, från företaget MaBox. Jag fick äran att testa deras smidiga resväskor för diabeteshjälpmedel under min resa, och nu tänkte jag dela med mig av detta!
 
Så... så här såg det ut innan jag skulle åka iväg - jag samlar alltid hela min diabetespackning på golvet:
 
Sedan öppnade jag kartongen med väskorna jag hade fått hemskickade, och upptäckte att det var två:
 
En lite större, svart väska med läderlook, och en mindre i rött tyg.
 
Den röda väskan hade många, smidiga fack - men var lite för liten för att rymma alla mina grejer för hela resan. Denna kommer jag istället använda tillfällen då jag bara är iväg en eller två nätter.
 
I kartongen låg även en folder från företaget:
 
I och med att den röda väskan var för liten, bestämde jag migg snabbt för att satsa på den stilrena, svarta, lite större väskan:
 
Ganska direkt upptäckte jag en oerhört smdig feature; den lilla fickan på axelbandet:
 
Perfekt för druvsocker som man inte vill/hinner/orkar rota runt i väskan efter när man är låg!
 
Inuti väskan fanns en rad olika fack, som man kan använda lite olika beroende på om man använder pennor eller pump:
 
Det fanns till exempel ett avlångt fack där jag la mina infusionsset, ett mer kvadratiskt som passade perfekt för min extra Libresensor, och ett "foliefack" där jag kunde lägga lite teknikprylar som jag inte ville riskera skulle bli för varma eller kalla under resan.
 
Det fanns även ett avlångt "foliefack" för insulinet; både pumpinsulin, penninsulin (reserv) och glukagonspruta.
 
Till väskan följer det även med små "papperskorgar", främst för pennålar. En för nya nålar, en för använda nålar. Jag tog bara med mig en sådan här, och använde den som nålpapperskorg vid infusionssetsbyte.
 
När man är ute och reser, är man ofta rädd för att tappa bort sina diabeteshjälpmedel. Tänk om någon tar min diabetesväska?! Av den anledningen tycker jag att det är suveränt att det även medföljer ett diabetes-ID med de här väskorna:
 
Om en tjuv ser det, borde hen ganska snabbt lämna ifrån sig väskan igen. Det är dessutom en lättnad att ha sina uppgifter här, ifall lågt blodsocker skulle göra en okontaktbar på bortaplan.
 
För att sedan se till att väskans innehåll håller sig kylt, medföljer två smidiga kylklampar som man förvarar i frysen fram till avresa:
 
Det finns avsatta fack i väskorna för dessa klampar:
 
Och för att avrunda, finns ett fack på ut- och framsidan av väskan, där man kan förvara sådant man behöver ha lättillgängligt; pass, flygbiljetter, mobiltelefon eller, som jag, ett medicinskt intyg på att jag har diabetes. Detta vill jag ha nära till hands och slippa gräva efter när jag går igenom securityn:
 
Jag är oerhört glatt överraskad och nöjd över den här väskan. Det är ett smidigt, snyggt och funktionellt sätt att förvara alla tillbehör när jag är ute och reser.
 
För de av er som är mer nyfikna på väskorna, hittar ni en film som en fransk diabetesbloggerska har gjort HÄR, och företaget MaBoxs hemsida HÄR.
 
Och som vanligt - har ni några frågor till mig, är det fritt fram. Skriv dem i en kommentar, så lovar jag att svara!
 
Ha en fin lördag, allihop!
 
_____________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 11,6 mmol/liter.
9 kommentarer
Johanna E

Ser riktigt bra ut, speciellt med alla fack och kylklamparna. Säljs de någonstans i Sverige eller via webb? Pris?
Tack för bra och inspirerande läsning, är en trogen följare!
/Johanna

Svar: Hej! Om du klickar på länken längst ner i inlägget kommer du till den franska webshopen. De finns inte i Sverige idag, men jag jobbar på att få till en återförsäljare! /Sofia
Diabetesia

Stina

Jag brukar alltid dela upp de viktigaste grejerna i två olika väskor när jag flyger IFALL något skulle hända, så den lilla väskan hade ju varit perfekt för det ändamålet.

Thomas

Jag försökte beställa flera gånger men det stupade på sista steget att det inte fanns någon betalningsmetod. Hur gjorde du? /Thomas

Maria

Hej, har också försökt beställa men kommer inte förbi sista steget. Nån med förslag`?

Kerstin

Hej
Verkar inte som det går att beställa till Sverige då landet inte dyker upp när man ska registrera sig något förslag eller kan man beställa utan att registrera sig?

Angelica

Hej
Hur lång tid tog det att få den?
Ser bara en röd på deras hemsida, vilken är den du beställt?

Fawsia

Hej
Jag har en son som är diabetis. Vi ska resa till Afrika på sommaren tre månader. Jag behöver en stor väska som håller insulin anpollarna.under resan 12 timmar.Hälsningar frånFawsia

Andreas

Hej, för en väcka fick jag diabetes, när fick du diabetes och hade du det svårt i början?
Har du pump och hur är det att ha pump? Jag funderar på att skaffa en.

Joudi

Vad har du köpt den?

Svar: Här finns den: https://www.annaps.com/product/mabox-stor-svart/
Diabetesia