Här står jag naken

Här står jag naken. På en stor scen, inför en enorm publik. Varenda fel, varenda skavank, varenda misstag syns. Varje rörelse jag gör noteras, utvärderas. Varje steg jag tar ekar i vad som verkar vara en evighet. Och det finns ingen nödutgång som kan ta mig långt bort från rampljuset.
 
Precis så känns det de dagar då min diabetes inte samarbetar. Jag står naken på scenen, och min sjukdom sitter i publiken. Noterar. Utvärderar. Studerar. Kritiserar.
 
Varje misstag jag gör bestraffas med burop och anklagelser. Tomater kastas och jag vill bara sjunka igenom marken. Men det finns ingen nödutgång. Allt jag kan göra är att stirra ner i marken, bita mig i läppen, fokusera om, ta ett djupt andetag och göra ett nytt försök. Allt med förhoppningen om att få publiken att applådera, om  så än bara för en kort stund.
 
Samtidigt vet jag att ett dåligt framträdande idag kommer ge dåliga recensioner imorgon. Flera dåliga recensioner innebär döden för vilken skicklig artist som helst. På samma sätt ger flera medicinska misstag upphov till långdragna - och ibland dödliga - komplikationer för mig som diabetiker. 
 
Att leva med typ 1-diabetes är inget lätt liv.
Föreställ er scenen, nakenheten, den konstanta utvärderingen och kritiseringen, det överhängande hotet om karriärsdöd. Och tänk er sedan att det skulle vara ett kroniskt scenario. Ingen paus, ingen semester, ingen vila.
 
 
Hej, och välkommen till mitt liv.
 
_______________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 6,6 mmol/liter.
5 kommentarer

Hemma i verkligheten


Efter fem oerhört fina och välbehövligt lata dagar i Prag, är jag nu tillbaka i Göteborg, tillbaka i vardagen och verkligheten. Jag ska berätta om resan - jag lovar! Men dagen idag har jag lagt på att sova (vi kom fram klockan fyra inatt), packa upp och komma iordning hemma - och nu ikväll ska jag iväg på utbildning för rekryterare på Chalmers. Blogginlägg kommer under morgondagen! 

Såhär ser jag ut ikväll! Kan ni gissa vart jag har pumpen? Detta är en typisk outfit jag omöjligt skulle kunna ha burit innan jag upptäckte AnnaPS och alla dess kläder med integrerade fickor för insulinpump! 

_________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 9,6 mmol/liter.
0 kommentarer

Smidigare diabetespackning och bloggpaus

Nu är vi snart på väg - äntligen! Om två timmar tar jag och P tåget ifrån Göteborg, och tidigt imorgon lyfter vi tillsammans med min familj mot Prag. Semesteeeeer! Och semester innebär två saker: gigantisk packning och bloggpaus.
 
Vi börjar med det ena: packningen. Det blir ett vackert konstverk när man lägger ut allt en resa kräver på golvet - och en konst att packa ner allt på ett bra sätt. Därför blev jag så glad när jag upptäckte MaBox för ett tag sedan. Det var genom en fransk bloggerska som hade gjort en fantastiskt fin film om väskan - och jag var helt enkelt tvungen att beställa hem en själv. Och en blev till två:
 
Den svarta är av "maxistorlek" med läderlook, och den röda (det syns väl? Hehe..) är lite mindre och mer kompakt. Båda med hundra fack, diabetes-ID och integrerade kylklampar. Jag var som ett barn på julafton när jag fick hem kartongen - och det behövde jag verkligen. Igår strulade min insulinpump och trehundra andra grejer utöver det. Därför var lite materiell glädje precis vad jag behövde - plus vetskapen om att packningen blir mycket lättare!
 
När jag är tillbaka från min Pragresa ska jag skriva ett längre, mer detaljerat inlägg om dessa (vad det verkar) fantastiska väskor - men fram tills dess ska jag ge er en teaser; hur bra är det inte att ha en liten ficka på axelbandet med plats för druvsocker?!
 
Nu vidare till nästa, lite dystrare ämne; bloggpaus. 
De få tillfällen då jag har ledigt från jobbet, ser jag till att verkligen vara HELT ledig. Ingen blogg, inget AnnaPS, inga föreläsningar, ingenting. Jag behöver få koppla bort och bara vara i några dagar. Inte maniskt leta wi-fi för nästa blogginlägg, haha. Istället ska jag ta en massa bilder som jag kan visa er när jag kommer hem! Och vila upp mig ordentligt, så att jag kan komma tillbaka med en massa energi och ny inspiration!
 
För er som vill följa mig under resan, gör jag ett undantag ifrån min "ingenting-regel": Instagram. Där hittar ni mig under @diabetesia.se - och den uppdateras dagligen!
 
På tisdag är jag tillbaka i vardagen igen, vi hörs då. Ta hand om er, och varandra!
 
____________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 5,7 mmol/liter.
1 kommentar