Smidigare diabetespackning och bloggpaus

Nu är vi snart på väg - äntligen! Om två timmar tar jag och P tåget ifrån Göteborg, och tidigt imorgon lyfter vi tillsammans med min familj mot Prag. Semesteeeeer! Och semester innebär två saker: gigantisk packning och bloggpaus.
 
Vi börjar med det ena: packningen. Det blir ett vackert konstverk när man lägger ut allt en resa kräver på golvet - och en konst att packa ner allt på ett bra sätt. Därför blev jag så glad när jag upptäckte MaBox för ett tag sedan. Det var genom en fransk bloggerska som hade gjort en fantastiskt fin film om väskan - och jag var helt enkelt tvungen att beställa hem en själv. Och en blev till två:
 
Den svarta är av "maxistorlek" med läderlook, och den röda (det syns väl? Hehe..) är lite mindre och mer kompakt. Båda med hundra fack, diabetes-ID och integrerade kylklampar. Jag var som ett barn på julafton när jag fick hem kartongen - och det behövde jag verkligen. Igår strulade min insulinpump och trehundra andra grejer utöver det. Därför var lite materiell glädje precis vad jag behövde - plus vetskapen om att packningen blir mycket lättare!
 
När jag är tillbaka från min Pragresa ska jag skriva ett längre, mer detaljerat inlägg om dessa (vad det verkar) fantastiska väskor - men fram tills dess ska jag ge er en teaser; hur bra är det inte att ha en liten ficka på axelbandet med plats för druvsocker?!
 
Nu vidare till nästa, lite dystrare ämne; bloggpaus. 
De få tillfällen då jag har ledigt från jobbet, ser jag till att verkligen vara HELT ledig. Ingen blogg, inget AnnaPS, inga föreläsningar, ingenting. Jag behöver få koppla bort och bara vara i några dagar. Inte maniskt leta wi-fi för nästa blogginlägg, haha. Istället ska jag ta en massa bilder som jag kan visa er när jag kommer hem! Och vila upp mig ordentligt, så att jag kan komma tillbaka med en massa energi och ny inspiration!
 
För er som vill följa mig under resan, gör jag ett undantag ifrån min "ingenting-regel": Instagram. Där hittar ni mig under @diabetesia.se - och den uppdateras dagligen!
 
På tisdag är jag tillbaka i vardagen igen, vi hörs då. Ta hand om er, och varandra!
 
____________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 5,7 mmol/liter.
1 kommentar
Andreas

Hej,
Brukar du säkra upp genom att lägga extra diabetesprylar i din pojkväns väska exempelvis? Utifall din väska försvinner.. Mvh Andreas

Svar: Hej! Ja, precis så gör jag! Om jag inte reser ensam tigger jag till mig lite plats i någon medresenärs handbagage!
Diabetesia