Att göra det bästa av ett lågt blodsocker

Att drabbas av låga blodsockervärden är inget som ågon diabetiker tycker är roligt, och efter snart åtta år med diagnosen börjar jag minst sagt bli ganska trött på det.
 
Idag har jag legat precis på gränsen till lågt blodsocker hela dagen, efter en tidig morgonträning. Jag är alltså inte så låg att jag mår dåligt av det, men jag har heller ingen marginal för stress eller rörelse - då skulle jag sjunka under gränsen. 
 
Jag är sedan länge less på druvsocker (förutom Dextrosols smak "cola", den är fortfarande rätt okej!), så jag försöker variera mina low treatments litegrann. Idag med kvarg, jordgubbar, kiwi, banan och valnötter som mellanmål. Det är mitt sätt att göra det bäst av ett lågt blodsoscker!
 
Vad äter ni när ni är låga, förutom druvsocker?
 
___________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 4,1 mmol/liter.
4 kommentarer
Ulla-Britt

Måste erkänna att jag tar det första bästa som kommer för mig vilket inte alltid är så bra för bls. Apelsin funkar ganska bra om inte jag ligger för lågt 1,6 i bl är inte helt ovanligt för mig då blir det mjölk o 2mackor!

Tina Linder

Juice eller banan blir det oftast för mig,el nån deciliter Yogurt.

Thomas Persson (Samoht111)

Vi lågt BS är det först juice som gäller kanske + 1 Dextrosol p g a juice varierar i sockermängd. Något hårt bröd också, inte vitt bröd för då har jag ingen kontroll var jag hamnar i BS.

A

Hej fina Sofia!
Hur brukar (brukade) du annars göra med libren, litar du på den helt och hållet eller brukar du ändå jämföra librevärden med bsmätning från fingrarna? Eller brukade du göra det innan? Har kollat runt på finska diabetesforum och en del människor håller hårt fast vid att man alltid alltid måste mäta bs trots att man har sensor. Följer själv dock inte den regeln, känner nog på mig då enliten ger felaktiga värden.

Svar: Hej! Jag litar helt och hållet på min Libre. Huruvida det är rätt eller fel vet jag inte, men det fungerar för mig! Lycka till!
Diabetesia