En avbruten träning


Vid nio idag kommer min lillebror till Göteborg för en dags sällskap, så innan dess hade jag tänkt träna. Hurtigt värre, carpe diem, och så vidare. Men min diabetes ville annorlunda. Kanske tog jag en lite för hög dos insulin till frukosten, men då hade jag ändå dragit ner den rätt mycket... Efter 20 minuters styrka började musklerna kännas klena, och det låga blodsockret var ett faktum.

Så nu sitter jag här med en halvsvettig kropp och ett argt sinne. Blodsockret har stabiliserat sig lite när jag nu har pausat i några minuter. 
Jag hade mycket väl kunnat trycka i mig druvsocker, vänta i tio minuter och sedan köra STENhårt sista fem minuterna innan jag måste gå, men det kändes inte så lockande. Jag bryter ihop och kommer igen istället - och satsar på morgonträning imorgon igen. Better luck next time, helt enkelt.

_______________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 4,6 mmol/liter.

1 kommentar
Marianne

Alla är ju olika, men för mig fungerar bara kvällsträning (som jag ändå föredrar); jag måste ha grundat med flera mål mat först. Kanske du tränar med för lite "mat i magen" oavsett hur mycket du käkat till frukost?