En chans att forma framtidens diabetesvård

Jag har levt med diabetes i snart åtta år. Jag har lärt mig massor, blivit expert på min egen kropp, och sett ett fantastiskt onlinesamhälle byggas upp. Men något saknar jag.
 
Då talar jag inte om sockerfritt godis som smakar gott, en mindre insulinpump eller ens en ny bukspottkörtel - även om allt det hade varit varmt välkommet. Nej, jag talar om en öppen dialog kring diabetesvården.
 
- Jag har stått och talat inför vårdrepresentanter och politiker under Almedalsveckan, och efteråt mötts av "Vad bra du var, det är inte ofta vi får höra från patienterna!".
- Jag har i egenskap av bloggare varit inbjuden till mässor och konferenser där patienter vanligtvis inte hör hemma, som har gett mig oerhört mycket.
- Jag har talat med företag som har fantastiska produkter tillgängliga - produkter som många patienter aldrig ser röken av.
- Jag har talat med vårdpersonal som har jobbat sig halvt sönder och samman. 
 
Så varför talar vi då förbi varandra? Varför talar inte patienterna, vården och industrin med varandra?
 
Jag vet inte. Jag vet verkligen inte.
Vi hade kunnat spara så mycket ork, tid och pengar på att tala med varandra, istället för förbi varandra. Tänk om vården hade släppt in alla patienter och företag i sina diskussioner? Tänk om alla patienter fick prata direkt med företagen och skapa sig en rättvis uppfattning om vilka hjälpmedel som vore bäst för dem? Tänk om vi hade haft en helt öppen dialog?
 
Men nu finns det äntligen ett forum för diskussion mellan patienter, vård och industri - i en neutral miljö, där alla har samma förutsättningar.
 
Jag är så stolt över att kunna säga att jag är en av initiativtagarna till eventet "Virtuell Diabetesvård". Tillsamans med företaget A. Menarini Diagnostics har jag startat upp "Virtuell Diabetesvård" med syftet att lyfta vårdfrågan till öppen diskussion inför patienter, föräldrar, företag, läkare, sköterskor och andra nyfikna.
- Hur kan en mer virtuell vård göra vården bättre, effektivare, mer tillgänglig?
 
En paneldiskussion har redan hållits i Göteborg (den kan ni läsa mer om HÄR!), och nu kommer vi till Stockholm för en andra upplaga! Den 23 maj i centrala Stockholm: detta är en exklusiv chans att för dig som patient eller anhörig komma i kontakt med industrin och vården på ett jämställt plan. 
kom dit, lyssna, gör din röst hörd, lär dig en massa nytt, fika, och mingla. Det är helt gratis och kommer bli hur bra som helst! Min roll på eventet är moderator. 
 
Se inbjudan nedan för mer information om tid, plats och anmälan! Och glöm inte bort att gilla Virtuell Diabetesvård på Facebook, HÄR!
 
 
Missa inte den här chansen nu - här kan ni verkligen vara med och forma framtidens diabetesvård!
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 9,8 mmol/liter.
0 kommentarer