Svar på frågestundsfrågorna

Efter många om och men, låga blodsocker och turer i media - så har jag äntligen hittat en stund att svara på era frågor! Håll till godo:
 
1. Vad har du i HbA1c?
Mitt senaste värde låg på 52!
 
2. Har du något tips på vad man ska tänka på vid val av pump? Ska få min första i höst och fick namn på 3 tillverkare som jag kunde titta på och sedan höra av mig om vilken jag vill ha. Känner mig ytterst vilsen just nu.
Mitt tips är att göra en ordentlig research, så att du vet vilka pumpar som har vilka egenskaper. Sedan skulle jag punkta ned vilka av dessa egenskaper du tycker är viktigast för just DIG. Slang vs. inte slang? CGM vs. inte, osv. Pumpen kommer du ha i fyra år, så det är inte en livstid, men väl värt att fundera igenom! Jag har Medtronics MiniMed 640G och trivs jättebra med den!
 
3. Kul att du är tillbaks på bloggen! Råkade du ut för några diabetesäventyr under resan?
Tack! Hmm.. Inte så vitt jag kan komma ihåg. I securityn på Landvetter var det dock nyutbildad personal, så då gick de igenom heeela mitt handbagage, men annars gick resan förvånansvärt smärtfritt! Mitt insulin tappade viss effekt efter några dagar i värmen, men ingen panik direkt.
 
4. Om du jade obegränsade resurser och kunskap, vad skulle du ge diabetesvården då?
Mängder av pengar (för en jämlik vård och lika hjälpmedelsutdelning), och smarta forskare! Plus mer stöd till nyinsjuknade, till de som känner sig ensamma och till utslitna diabetesföräldrar!
 
5. Hur funkar det för dig med magen? Har hört om att den kan fungera lite annorlunda för diabetiker. Har diabetesen medfört några allergier? Tack för en riktigt bra blogg!!
Åh, tusen tack!
Jag har en magsjukdom utöver min diabetes, men det är inte helt säkert att den har kommit på grund av min diabetes. På grund av den äter jag laktos- och glutenfritt. Jag är inte diagnosticerad med intolerans för något av det, men jag mår helt enkelt bättre av att skippa det!
 
6. Jag är mamma till en tjej som sedan en dryg månad har Libren. Vi har problem med att få mätknapparna att sitta kvar på armen, har du några tips? (Dessutom lyckades mätaren bli fuktig så den fungerar inte för närvarande, men som tur är har de en app så att man kan använda telefonen). Hon älskar att slippa alla stick men lite knepigt har det varit än så länge...
Vilken lycka att ni har fått Libren, till att börja med!
Det finns mängder av sätt att få "knappen" att sitta bättre. Ett tips är AnnaPS-armbindeln (DENNA), ett annat är att plåstra över med någon form av plastfilm. Jag skulle även rekommendera er att gå med i gruppen FreeStyle Libre Sverige på Facbook (DENNA), där ni kan ställa frågan och få määängder av bra svar! 
 
7. Jag vet att du såklart vill att det ska komma ett botemedel för diabetes, men har du någon gång känt att du själv skulle vilja forska inom ämnet?
Ja, det vill jag verkligen! Nej, jag har aldrig känt mig dragen till biologi och kemi på det sättet, aldrig haft fallenhet för det. Skulle jag ge mig in i diabetesforskningen hade jag nog gjort mer skada än nytta, haha!
 
8. VILKEN LEVEL ÄR DU PÅ POKEMON GO?
Noll, noll, noll! Jag har faktiskt lyckats hålla mig från att ladda ner det än så länge - eftersom jag vet hur snabbt jag skulle bli beroende, haha!
 
9. Jag har själv diabetes, har haft i 10 år. Kommer du ihåg din jobbigaste diabetesstund, ex lågt/högt blodsocker, ketoner?
Utöver dagen då jag fick min diagnos, som inte var någon dans på rosor, så måste jag säga när jag var i Afrika, och drabbades av ketonförgiftning (läs om det HÄR och HÄR). Det var fruktansvärt både läskigt och obehagligt!
 
10. Har du hört talas om cbd-olja? Vad är dina tankar om det/dess påverkan på diabetes?
Nej, det har jag aldrig hört talas om?
 
___________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 8,8 mmol/liter.
#1 - - Ida:

Nr. 6: Har nu en app? Som kan läsa av sensorn? Snälla berätta mer! Jag har också en Freestyle Libre och skulle ÄLSKA om jag kunde läsa av med min telefon.