Italien och en veckas semester!

Efter vad som känns som en miljard ärenden, massor av färdiggjorda småjobb och mängder av to-do's så är vi nu nästintill färdigpackade och good to go. Imorgon vid lunchtid lyfter vi från Landvetter mot Italien och en hel veckas lugn och ro. 
 
Det är alltid lika svårt att packa inför en utlandsresa tycker jag. Min pojkvän tycker också att det är lite knepigt - men då har han inga diabetesgrejer att tänka på..!
Idag har jag packat i tre faser: först kläder och skor, sedan reseapoteket (allt i medicin- och necessärväg som inte är diabetesrelaterat), och till slut diabetesgrejerna. Till slut blev jag så hungrig att jag var tvungen att ta en paus och äta lite chiapudding. Omnomnom. Snart ska jag ge mig på att fortsätta. Urk. Det är så himla viktigt - inte minst för psyket - att inte glömma något eller packa för lite av något. Förhoppningsvis har jag tänkt på mer eller mindre allt nu.
 
Det här blir mitt sista blogginlägg på en vecka. Jag har lovat mig själv totalt lugn, och det är ett löfte jag tänker hålla. Inget jobb, ingen blogg, ingen stress. Jag ska bara sola, bada, äta gott, umgås med P, träna och tänka på mig själv. Och SOM jag behöver det efter en hektisk vår! 
 
Om vi vid något tillfälle skulle få wi-fi (hotellet verkar inte ha någon vidare bra uppkoppling, skönt nog!), så kikar jag eventuellt in och uppdaterar på Instagram. Där hittar ni mig som @diabetesia.se. Men jag vågar inte lova något!
 
Jag önskar er en riktigt härlig sommarvecka - det tänker jag ha! 
 
____________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,4 mmol/liter.
0 kommentarer

Beyond Type 1


Igårkväll hade jag nöjet att bli omnämnd med ord och bild på det amerikanska diabetesforumet Beyond Type 1's Instagramsida. De samlar in och återberättar diabeteshistorier från personer som lever med typ 1-diabetes över hela världen, men främst ifrån USA. Därför är det lite extra roligt att bli omnämnd! 
Vill ni leta upp dem på Instagram, så hittar ni dem under namnet @beyondtype1 (och mig som @diabetesia.se)! 

Nu sitter jag på väg tillbaka till Göteborg efter en lugn och skön helg hemma. Jag och P har ett par intensiva dagar av packning, och ärendespringande, att göra innan flyget lyfter mot Italien på tisdag. Att packa tycker jag är ganska roligt (att packa UPP är däremot en riktig pina!), men jag får alltid lite ångest över att eventuellt glömma något i diabetesväg. Så nu är det stenhårt fokus som gäller! 

_______________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 11,0 mmol/liter.
0 kommentarer

Midsommar och sol sol sol


Wow, vilket väder södra Sverige bjuder till med! Nästan lite VÄL bra, om man får vara petig.. Solen skiner och termometern visar uppåt trettio grader. Det var en jättefin midsommar, med andra ord. Dagen spenderade jag och P och familjen hos mormor tillsammans med resten av släkten. God mat, trevliga samtal och maaassor med jordgubbar! Blodsockret ställde inte ens till med några problem! 

Framåt kvällen rullade jag och P sedan vidare mot några av mina kompisars firande där grillmiddag och femkamp väntade. 

Dagen idag har sedan gått på sparlåga. Jag vilar, solar och svettas om vartannat. Det är SÅ varmt! Men det är jättebra uppvärmning för all del - om tre dagar lyfter vi ju mot varma och soliga Italien!

Hoppas att ni hade en riktigt härlig och fin midsommar, ni också!

______________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 6,5 mmol/liter.
0 kommentarer