Före- och eftermat


Idag hade jag en tid för träning hos min sjukgymnast igen, och redan på förmiddagen började jag preppa mitt blodsocker. Det låg ganska stabilt efter natten, men jag vet hur mycket jag kan sjunka under ett träningspass. Så samtidigt som jag jobbade från datorn, en halvtimme innan jag skulle åka, passade jag på att äta ett insulinfritt mål mat: vaniljkvarg, glutenfria flingor, valnötter, banan och russin. 

Jag låg som högst på 8,4 mmol/liter under passet, och slutade på 6,2. Perfekt! Nu var det visserligen inget högintensivt pass, eftersom varken höft, knä eller handled samarbetar, men det kändes ändå som en liten vinst. Efter träningspasset drack jag en hallonproteinshake från FitnessGuru, och när jag kom hem åt jag en macka med jordnötssmör. Nu, innan middag, ligger jag såhär:

(Jag har inte ställt om tiden till sommartid än, nej...) Sällan ser dagar med träning såhär fina ut i efterhand i min värld! Men det visar sig tydligt att planering är avgörande.

Hur tänker/äter/doserar ni inför, under och efter träning?

________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 6,3 mmol/liter.
1 kommentar

Låga tvättdagar


Det KAN inte vara bara jag! Känner ni igen er så hojta..

Varje gång jag tvättar sjunker mitt blodsocker som en sten. Jag kan koppla ur pumpen och ändå behöva småäta hela tiden för att inte dippa. Helt galet! 
Jag tycker verkligen inte om att tvätta, därför sparar jag alltid upp tills garderoben är i stort sett tom innan jag bokar en tid i tvättstugan. Vilket också leder till att tvättsessionerna alltid blir vääääldigt långa när de väl äger rum. Idag samkörde jag flera maskiner med jobb hemifrån. Mellan 11 och 17 sprang jag fram och tillbaka och plockade i och ur och hängde upp och plockade ner. Blodsockret har legat som ett streck - med vissa dippar ner under 4.

Det kan väl inte bara vara jag? Är detta ett frekvent förekommande fenomen? Städning och tvätt är riktiga sänkare för mig! Kommentera och berätta om era egna upplevelser!

Nu har jag lagt mig lite högre i socker, eftersom jag är på väg iväg på en annan sänkande aktivitet: storhandling.

_______________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 8,8 mmol/liter.
3 kommentarer

Påsk, födelsedag och sol


Det har varit en välbehövligt lugn och skön helg på Öland tillsammans med familj, släkt och pojkvän. Jag har lyckats sova i mängder, äta gott, hålla jämna blodsockernivåer (!) och umgås med några av de viktigaste i mitt liv. Helt utan måsten och borden. Suveränt! 

Igår fyllde jag 23 år gammal, och blev ordentligt firad. Både över nätet med massvis av grattishälsningar, men också på det mer traditionella väckt-tidigt-på-morgonen-med-sång-tårta-och-paket-sättet. Det blir man aldrig för gammal för! 

Gårdagen på Öland bjöd på sol och mojnad vind, vilket resulterade i årets första utefrukost. Mhmm! 

Nu sitter jag och P - efter en natt hos hans föräldrar på hemvägen - på tåget mot Göteborg igen. Imorgon väntar jobb igen, och jag gör allt för att ställa om huvudet till det tankesättet. Det går långsamt, men som tur är har jag ju några timmar på mig!

Jag har dragit på mig en ond handled den senaste veckan också.. Den har länge varit klen, men nu värker den på ett helt nytt och obehagligt sätt. Dumt. Jag har en röntgen inplanerad, men den är fortfarande drygt tre veckor bort.. 

Nu ska jag kapa en av P's hörlurar och hoppa in i den film han kollar på. Och kanske sova lite.. Jag önskar er alla en riktigt fin tisdag!

______________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 10,4 mmol/liter.
0 kommentarer