Före- och eftermat


Idag hade jag en tid för träning hos min sjukgymnast igen, och redan på förmiddagen började jag preppa mitt blodsocker. Det låg ganska stabilt efter natten, men jag vet hur mycket jag kan sjunka under ett träningspass. Så samtidigt som jag jobbade från datorn, en halvtimme innan jag skulle åka, passade jag på att äta ett insulinfritt mål mat: vaniljkvarg, glutenfria flingor, valnötter, banan och russin. 

Jag låg som högst på 8,4 mmol/liter under passet, och slutade på 6,2. Perfekt! Nu var det visserligen inget högintensivt pass, eftersom varken höft, knä eller handled samarbetar, men det kändes ändå som en liten vinst. Efter träningspasset drack jag en hallonproteinshake från FitnessGuru, och när jag kom hem åt jag en macka med jordnötssmör. Nu, innan middag, ligger jag såhär:

(Jag har inte ställt om tiden till sommartid än, nej...) Sällan ser dagar med träning såhär fina ut i efterhand i min värld! Men det visar sig tydligt att planering är avgörande.

Hur tänker/äter/doserar ni inför, under och efter träning?

________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 6,3 mmol/liter.
#1 - - Anonym:

Gör exakt samma som du, äter mellanmål utan insulin (beror ju lite på vad det är såklart) då jag oxå sjunker rejält vid träning. Ska jag t.ex. ta en löptur innan frukost och inte har något aktivt insulin i kroppen och vaknar på ett bra värde behöver jag varken mellis eller insulin, väldigt skönt👍🏽