Låga tvättdagar


Det KAN inte vara bara jag! Känner ni igen er så hojta..

Varje gång jag tvättar sjunker mitt blodsocker som en sten. Jag kan koppla ur pumpen och ändå behöva småäta hela tiden för att inte dippa. Helt galet! 
Jag tycker verkligen inte om att tvätta, därför sparar jag alltid upp tills garderoben är i stort sett tom innan jag bokar en tid i tvättstugan. Vilket också leder till att tvättsessionerna alltid blir vääääldigt långa när de väl äger rum. Idag samkörde jag flera maskiner med jobb hemifrån. Mellan 11 och 17 sprang jag fram och tillbaka och plockade i och ur och hängde upp och plockade ner. Blodsockret har legat som ett streck - med vissa dippar ner under 4.

Det kan väl inte bara vara jag? Är detta ett frekvent förekommande fenomen? Städning och tvätt är riktiga sänkare för mig! Kommentera och berätta om era egna upplevelser!

Nu har jag lagt mig lite högre i socker, eftersom jag är på väg iväg på en annan sänkande aktivitet: storhandling.

_______________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 8,8 mmol/liter.
3 kommentarer
Daniel Sjöberg

Att städa lägenheten (damma, damsuga och torka golv) sänker alltid mitt blodsocker. Så gör även tvätt för de flesta.

Att städning sänker tror jag beror på att du under 1-3 timmar kör ett lågintensivt träningspass utan några hormonrubbningar (adrenalin/andra hormoner) som utsöndras.
Även så med tvätt för de av oss som har tvättstuga och väntar in i det sista och kör full tid (4-5 timmars pass).

Dock har jag inga större problem med tvätt-sockret längre, kanske främst då jag kör ett pass efter ca 1.5 vecka. Tacka crossfit-träningen för det ;).

Anonym

Ja mitt blodsocker sänks så fort jag städar eller tvättar eller liknande även om jag bor i hus men kan bero på att jag springer upp och ner i trapporna som en galning när jag ska göra det har tvättstugan i källaren / ramona 😳

Johanna Nagel

Mitt socker sjunker som en sten vid tvätt och städning, och vad jag förstått av min diabetessköterska så kan sockret sjunka mycket vid arbete där man använder/rör armarna mycket..så som dammsugningen och plocka tvätt ur maskinen och hänga upp på tork :)

Tack för en inspirerande blogg!!
Kram Johanna