Att studsa ut från diabetesmottagningen

Min måndag började inte på bästa möjliga sätt. Jag försov mig, spillde vid frukosten, missade bussen, jobbet krånglade, och allt sånt där, ni vet... Men vid klockan ett hade jag ett inbokat besök hos min dietist, och där vände min dag. Jag har en så oerhört trevlig dietist att gå till, förstår ni!
 
Med ett stressigt arbetsliv, mycket resande och långa dagar på senare tid, har både träning, sömn och mat blivit lidande. Blodsockret har hoppat lite mer än vanligt, och kroppen börjar streta emot. Så jag förväntade mig en ganska dyster session hos dietisten. Men icke! Hon poängterade glatt att jag jämfört med första gången jag var hos henne (för 2,5 år sedan ungefär), har gjort stora framsteg. Jag äter inte längre bara kvarg tre gånger om dagen, och har lågt blodsocker oftare än bra. Nu äter jag lagad mat varje kväll, och har nästan alltid med mig en matlåda till lunchen. Mina låga blodsockervärden är nästintill borta, och jag sover alltid som en bebis om nätterna. 
 
Man får inte glömma bort att klappa sig själv på axeln ibland. Gärna oftare än ibland. Jag är duktig på att skälla på mig själv när jag missar träning eller köper snabbmat. Men faktum är att jag tar hand om mig själv efter förmåga. Jag mår bra, och ibland är det faktiskt viktigare att träna huvudet än kroppen! 
 
Så idag studsade jag ut från diabetesmottagningen, efter några skratt och goa diskussioner med min dietist. Tänk om alla hade en som henne - som fokuserar på allt man gör bra istället för det som inte går ens väg för tillfället? 
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 8,2 mmol/liter.