Första advent, idag och för åtta år sedan

Glad första advent, alla ni fina! Även om den där jul- eller adventskänslan inte riktigt har infunnit sig hos mig, så började jag och P dagen med att tända det första av fyra ljus - och ikväll blir det glögg och pepparkakor! Däremellan har jag klämt in lite välbehövlig och efterlängtad träning och vila, och ska nu ge mig ut i Black Friday-rusets sista timma inne i centrum för att spana in lite julklappar, och ta en fika med en kompis.

Jag fick ett meddelande från min mamma tidigare idag som handlade om hur vi firade första advent för åtta år sedan - om jag kom ihåg? Först gjorde jag det inte, men efter en ledtråd föll poletten ner. För åtta år sedan hade jag preciiiiis gått klart "pumpskolan" och min insulinpump var helt ny för mig... Kvällen spenderade vi hos familjevänner på adventmingel, och jag kämpade med insulindoser. Mingelmat var nytt och svårt! Att dels ha en kronisk sjukdom sedan bara tre månader tillbaka, en apparat fastsatt på mig, och att faktiskt hantera den, var en stor omställning för mitt femtonåriga jag.
Och idag skulle jag inte klara av mitt liv och min sjukdom utan den.

Jag önskar er alla en glad första advent!

_________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 13,2 mmol/liter.

1 kommentar
Malin

Vilka för-och nackdelar skulle du säga finns med pump? Av någon anledning är jag så anti det, men det känns som att jag kanske skulle kunna behöva pump..