Världsdiabetesdagen är här!

Idag är den äntligen här, vår blå dag! En dag att använda till kunskapsspridning, insamling av pengar till forskning, och den så viktiga gemenskapen oss emellan.
För min del började dock firandet av Världsdiabetesdagen redan i lördags, då jag föreläste på Skånes VDD-event i Eslöv. Firandet fortsatte på söndagen, då jag höll ytterligare en föreläsning på Blekinges VDD-event i Kallinge. Idag - på själva Världsdiabetesdagen - har jag därför inga stenhårt spikade planer. Jag har precis kommit upp till Stockholm, där jag ikväll, tillsammans med redaktionen för Livet och Diabetes, ska gå på utdelning av Svenska Publishingpriset, och vi håller alla tummar och tår för att vår bloggportal ska ta hem priset som Årets Informationssajt! Eventuellt hinner jag även svänga förbi Peter Jihdes bokrelease för att träffa honom och en del läsare och följare där (jag önskar att jag kunde klona mig..!). 
 
Att fira denna dag är för vissa helt självklart och för andra finns det inte på kartan. För er som ännu inte bestämt om/hur ni ska fira dagen än - HÄR hittar ni tio sätt att fira på!
 
Idag på morgonen blev jag kontaktad av en kvinna som själv är diabetiker och jobbar på SVT. Hon ville använda mitt blogginlägg "Lev mitt liv i fem minuter" till en debattartikel att publicera på SVT Opinion - den texten hittar ni HÄR
 
Som en gest då det ju är vår stora dag idag, har jag valt att skänka en stor del av den arvodering jag fick in från helgens föreläsningar till diabetesforskningen. Mitt bidrag går till den fina röreselsen Together Against Diabetes, en helgenuin rörelse som jobbar stenhårt för att få in bidrag till diabetesforskningen. 
 
Nu önskar jag er en riktigt fin, blå dag! För uppdateringar under dagen och kvällen, se mitt Instagramkonto HÄR
 
_______________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 9,2 mmol/liter.
#1 - - Amanda:

SÅ bra, vad grym du är som har lyckats med detta!!

#2 - - Ida:

Hej, läst tramsfrans inlägg han skrivit? Han gjorde mig så upprörd. Vad är din reaktion?