Ny energi och drivkraft

Jag har en 75 %-anställning på Chalmers Tekniska Högskola som kommunikatör, och lägger övriga procent på jobbet som redaktör för bloggforumet Livet och Diabetes. Men eftersom heltidssysselsättning aldrig riktigt har varit något för mig, så jobbar jag ytterligare procent med den här bloggen (som är min lilla bebis), med mina föreläsningar, med mitt författarskap och med andra små konsultuppdrag här och var. Min sysselsättning går nog upp i 130-140 % utan problem. 
 
Det har funnits dagar då jag har funderat på hur jag känner kring att inte jobba med diabetes på heltid längre. Och jag har kommit fram till att det nog är bara bra! Att inte arbeta med sin stora hobby och största passion på heltid under en längre period tror jag är nyttigt. Gör man det blir man utless till slut, och det sista jag vill är ju att tappa suget för att arbeta med diabetes!
Jag känner hur min inspiration, min energi och min drivkraft accelererar än mer när jag får tänka lite "outside the box" under dagarna. Arbetet på Chalmers är dessutom väldigt roligt och ger mig inspiration för framtida sysselsättning..! Mer om det en annan gång.
 
Nu ska jag snart kila iväg från kontoret för att hinna med ett spinningpass på gymmet (håll tummarna för att min höft ska samarbeta!) innan kvällen. Ikväll ska jag komma i säng tidigt, eftersom jag tidigt imorgon bitti ska vara hos läkaren.
Ha en fortsatt fin onsdag, allihop!
 
____________________________________________
 
Blodosocker i skrivande stund: 11,6 mmol/liter.
1 kommentar
Karolina

Under eftermiddagen fick jag, som det händer då och då, en otroligt hatisk känsla för min diabetes. På cykeln,på väg från jobbet som distriktssköterska, tänkte jag på alla sätt jag skulle kunna mörda (!) min diabetes om hon var en egen person. Är oftast en stabil person och är mot våld och ogillar skjutvapen. Men ibland vill jag bara att min följeslagare ska försvinna!
Diabetes, socker, sockersjuk. Bläää!
Då och då övermannar hon mig med full kraft och äter upp mig hel och hållen och spottar ut mig i en slemmig hög. Hon, diabetes, vinner.
Har jobbat med henne i 44 år nu och idag vann hon ännu en rond.
Min läkare ringde och sa att jag måste äta Simvastatin för höga blodfetter i resten av mitt liv. Hon hann ikapp och körde om.
Fan, fan, fan!!!
Tack om du orkade läsa!
Tack för din härliga blogg!

Svar: ❤️
Diabetesia