Alla dessa sjukhusbesök

Många har ett extrahem på gymmet, i skolan eller i shoppinggallerian. Det ställe där du skulle kunna leva halva ditt liv - antingen för att du trivs så bra där, eller för att det helt enkelt råkar bli så att det är där du hänger.
Mitt extrahem är sjukhuset.

Idag var jag på sjukhuset, imorgon ska jag till ett annat sjukhus, på torsdag ska jag till apoteket, och på fredag till ett tredje sjukhus. Veckan därpå ska jag tillbaka till det sjukhus jag var på idag. Mycket sjukhus blir det, minsann.

Inte för att jag inte trivs på sjukhus, för det gör jag faktiskt. Men visst, då och då tycker jag lite synd om mig själv. Det finns ju så många andra ställen jag hellre hade spenderat mina timmar på..!
Alla mina sjukhusbesök är inte diabetesrelaterade heller, bör nämnas. Utöver min diabetes dras jag också med några skadade leder, en tarmsjukdom, ett par klämda nerver och ett födelsemärke som ska plockas bort i förebyggande syfte. Så jag spenderar med största sannolikhet mer tid på sjukhus än vad den genomsnittliga diabetikern gör.

Ett sjukhus symboliserar medmänsklighet, tycker jag. Utbildade människor som gör allt i deras makt för att hjälpa andra människor som råkar vara sjuka eller skadade. Det är fint!
Så jag klagar inte. Jag är tacksam över att bo i ett land där ett sjukhus kan vara mitt extrahem. Ett land där sjukvård är något man kan ta för givet. Så ser inte verkligheten ut överallt.

__________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 5,2 mmol/liter.

2 kommentarer
Madde

Har också lite extra "sjukdomar" utöver dian så ja...En del besök blir det 🤐

Anonym

Ja, det känns igen, detta med en massa tider, prover, samtal vidare utredningar....Hashimoto, diabetes, kroniska nervsmärtor, astma. Men man klagar inte. Det finns alltid de som inte kan få den vård som finns i detta land.
6,2 mmol/L i skrivande stund.
Godnatt du fina människa❤️
Gillar att läsa dina inlägg o blogg