Jag kände inte till min egen styrka

Visst är det så, att vi som lever med typ 1-diabetes är mycket starkare än vi någonsin trodde? Jag tror inte att en typ 1-diagnos någonsin landar hos någon som inte är stark nog. Sedan kanske man inte VET OM att man är så stark, men jag är säker på att styrkan finns där inne. 
 
För utan den, hur hade vi då orkat? Hur hade vi orkat ta blodsocker, insulinsprutor, byta infusionsset, räkna kolhydrater, trycka i oss druvsocker, korrektionsdosera insulin, gå på läkarbesök, lära oss ny teknik.. Att ha typ 1-diabetes är att leva med ett heltidsjobb utöver ditt vanliga. Men det här jobbet kan du inte säga upp dig ifrån när du tröttnar eller blir dåligt behandlad. Du får inte betalt för allt slit. Och du får inte åka iväg på semester, någonsin. 
 
Jag var femton år när jag drabbades. Men så fort jag la mig i den där sjukhussängen blev jag tio år yngre. Jag var rädd, förvirrad och så väldigt ledsen. Så liten. Jag såg inget ljus i situationen, och livet var orättvist. Under min åttaåriga "diabeteskarriär" har jag dock lärt mig att.. inte tycka OM, men uppskatta, min sjukdom. Jag är faktiskt tacksam gentemot min diabetes många dagar. Den har givit mig så många värdefulla egenskaper och kvalitéer - envishet, beslutsamhet, driv och kämparglöd. Den har även givit en riktig jobbkarriär, då jag nu jobbar med diabetesrelaterade frågor på heltid. 
 
Jag kände inte till min egen styrka, helt enkelt. Inte förrän jag var tvungen att vara stark.
 
Häromdagen ramlade jag över en låt på Spotify, "I didn't know my own strenght" med Andrea Faustini (Ja, jag vet att det är en Whitney Houston-låt från början, men jag tycker faktiskt bättre om den här!), och i mitt huvud handlar den om mig. Om oss som kämpar. Förmodligen handlar den om något kärleksdrama, men min version är bättre, haha.. 
 
Lyssna gärna här nedanför!
 
 
 
Jag skulle självfallet välja bort min diabetes alla dagar i veckan om alternativet fanns, men nu finns inte det valet och då väljer jag att se de positiva delarna istället.
Om ni tänker efter så lovar jag att även ni kan hitta positiva aspekter med de jobbiga tingen i era liv!
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 4,3 mmol/liter.