Operation, gips och ynklighet

Igårkväll och idag har jag sprungit diverse ärenden, tvättat sängkläder, handdukar och kläder, och förberett mig mentalt för vad som komma skall. Imorgon vid den här tiden är jag färdigopererad och har fått vänster arm gipsad. Jag har en nerv som sitter i kläm i armbågen och gör att ett par fingrar domnar bort titt som tätt, så den ska flyttas på. 
 
Jag får inte äta något efter midnatt, eftersom jag ska sövas, och det innebär ju alltid lite pyssel med blodsockret. Inte ligga för högt, inte för lågt.. Narkosläkaren är väl insatt i hur min diabetes fungerar - läs mer om det HÄR - vilket gör att han bokade den första tiden på dagen åt mig. Under själva operationen får jag sedan ha både pump och CGM:en på mig, så det känns extra bra med Medtronics SmartGuardfunktion just nu! 
 
Det kommer bli ett par knepiga veckor med gips. Jag är alldeles övertygad om att jag efter dem kommer vara så oerhört tacksam för mina - i vanliga fall - fullt fungerande armar. Redan nu på förhand känner jag mig lite ynklig och fundersam över hur jag ska klara av matlagning, tvätt, jobb - och inte minst pumpnåls- och sensorbyten. Men jag är envis av naturen, så det ska nog gå. 
 
Tyvärr får ni räkna med en något minskad mängd blogginlägg under gipstiden - men jag kommer försöka hålla mitt Instagramflöde (som ni hittar HÄR) up-to-date, så in och följ där under tiden! 
 
Wish me luck! 
Kram, Sofia
 
______________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,7 mmol/liter.
1 kommentar
Gabriella Sellman

Önskar dig lycka till; ett stabilt, jämnt bs som möjligt, att operationen går bra och att du sedan läker utan komplikationer! ❤