Diabuddy och operation

För mig är det guld värt att kunna prata med andra som sitter i samma båt som jag. Samma stora, bukspottkörtelsvaga båt som jag delar med 50 000 andra svenskar. Idag träffade jag min vän Oscar, som fick typ 1-diabetes för bara någon månad sedan. I samband med det sträckte en gemensam vän till oss ut en hand till mig och frågade om jag ville luncha med Oscar - som ville veta mer om diabetesvärlden och hur han kunde engagera sig i den. Sedan dess har vi varit bra vänner och setts ofta för att diskutera diabetes och allt annat som har med livet i övrigt att göra.
 
En av mina så kallade diabuddies. Har ni diabuddies? I verkliga livet, eller över datorn? Vad betyder de för er?
 
På tisdag morgon, efter att ha förberett mig ett tag nu, ska jag operera min armbåge igen. Jag har fått en morgontid - klockan 07.00 - just på grund av min diabetes och att det då kan vara svårt att fasta alltför långt in på dagen. Jag är lite nervös, eftersom det är ett större och mer riskabelt ingrepp än förra gången, men glad att snart ha det överstökat. Gipsad arm över jul och nyår är ingen höjdare kanske, men de måste flytta på den klämda nerven för att jag ska slippa domningarna i handen. Bilden är ifrån min gipsade tid efter förra operationen i våras - som inte hjälpte helt tyvärr. Håll alla tummar för att det går som det ska den här gången..! 
 
Just på grund av operationen (förberedelser, gips, smärta, smärtstillande, julhelgen osv) kommer jag nedprioritera bloggen en tid. Häng gärna med mig på Instagram under tiden, HÄR
 
Ta hand om er, så hörs vi snart igen! 
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 13,2 mmol/liter.
3 kommentarer

On top of the world

Vissa dagar är bra. Andra är sämre. Det viktiga är att försöka göra något man kan vara stolt över, eller glad för, varje dag. Något litet. Och om det inte är möjligt - att kunna blicka framåt mot morgondagen.
 
Imorgon ska jag upp fruuhuuktansvärt tidigt (för att lämna bilen på service innan jobbet), så just nu är den här nattugglan ganska seg i huvudet. Men jag satte mig ned innan och funderade över vad som har varit bra idag. Det har varit en lång dag. En stressig dag. Men jag hann med att äta middag med en efterlängtad kompis, och det var verkligen guld värt. 
 
Dagar då motivationen inte finns, och orken gömmer sig långt ned under ytan, så bläddrar jag bland mobilbilderna till jag hittar de från i somras, när jag mot alla odds besteg Kebnekaise. Det peppar mig. Pushar mig. Då var jag on top of the world! Dit ska jag igen.
 
Men nu ska jag sova, imorgon är en ny dag! Godnatt, alla fina ni.
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 9,7 mmol/liter.
0 kommentarer

Jag vann!

Wow, tusen tusen tack till alla er som har röstat, delat och engagerat. Jag stod som vinnare i kategorin "Årets budskap/inspiratör" under Blogg.se's bloggtävling! Världens finaste och viktigaste kvitto.
 
Även om jag har tvingats dra ner på bloggtempot ett tag, så finns mina fantastiskt följare och läsare kvar. Vill läsa, dela, informera. Det är ett så enormt viktigt engagemang för mig, det här. Att få vara med och hjälpa till, med vad jag kan. Min hjärtefråga, passion och drivkraft. Det skrivna ordet, och att nå ut till många. Jag är lyckligt lottad som har möjlighet att göra just det. Det har krävts mycket jobb, men är utan tvekan värt varenda svettig och stressig minut. Den kärlek jag får i utbyte är obeskrivlig.
 
Jag är fortfarande helt lyckorusig. Efter några riktigt tuffa veckor, känns det här som en vändpunkt. Ett tecken att saker och ting KAN gå min väg, trots allt. Nu jäklar, nu ska jag igång igen. Upp med tempot. Pusha framåt. Tillsammans är vi ju så fruktansvärt starka.
 
TUSEN, TUSEN TACK!
 
Se vilka alla vinnare är HÄR.
_______________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,4 mmol/liter.
2 kommentarer