Diabuddy och operation

För mig är det guld värt att kunna prata med andra som sitter i samma båt som jag. Samma stora, bukspottkörtelsvaga båt som jag delar med 50 000 andra svenskar. Idag träffade jag min vän Oscar, som fick typ 1-diabetes för bara någon månad sedan. I samband med det sträckte en gemensam vän till oss ut en hand till mig och frågade om jag ville luncha med Oscar - som ville veta mer om diabetesvärlden och hur han kunde engagera sig i den. Sedan dess har vi varit bra vänner och setts ofta för att diskutera diabetes och allt annat som har med livet i övrigt att göra.
 
En av mina så kallade diabuddies. Har ni diabuddies? I verkliga livet, eller över datorn? Vad betyder de för er?
 
På tisdag morgon, efter att ha förberett mig ett tag nu, ska jag operera min armbåge igen. Jag har fått en morgontid - klockan 07.00 - just på grund av min diabetes och att det då kan vara svårt att fasta alltför långt in på dagen. Jag är lite nervös, eftersom det är ett större och mer riskabelt ingrepp än förra gången, men glad att snart ha det överstökat. Gipsad arm över jul och nyår är ingen höjdare kanske, men de måste flytta på den klämda nerven för att jag ska slippa domningarna i handen. Bilden är ifrån min gipsade tid efter förra operationen i våras - som inte hjälpte helt tyvärr. Håll alla tummar för att det går som det ska den här gången..! 
 
Just på grund av operationen (förberedelser, gips, smärta, smärtstillande, julhelgen osv) kommer jag nedprioritera bloggen en tid. Häng gärna med mig på Instagram under tiden, HÄR
 
Ta hand om er, så hörs vi snart igen! 
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 13,2 mmol/liter.
3 kommentarer
Ida

Stort lycka till med operationen! Håller alla tummar och tår att det blir bra! Kommer sakna att läsa din blogginlägg men tur att jag har dig på instagram. En kompis har diabetes också, hon försöker göra sin dag så bra det går, men ibland går det tyvärr inte :/ sockret går upp och ner ofta på henne. Att se er med diabetes lida när dagarna inte är som det ska, får mig att känna ”jag vill göra allt för att ni ska må bra” önskan är ju att hela sjukdomen ska försvinna, men tyvärr går det inte :/ står eloge till er som verkligen kämpar för att vardagen ska bli så bra som möjligt 💙

Svar: Tack snälla ❤️
Diabetesia

Maria

Jag har en diabuddy som heter Amina. Hon fick diabetes i maj i år. Själv har jag haft diabetes sedan jag var 12 år, alltså 27 år nu.
Amina blev lite av en räddande ängel för mig eftersom jag under en tid haft det kämpigt med min diabetes. Jag hade fått några allvarliga blodsockerfall och hade därav ständigt ganska högt bodsocker. Jag var alltid rädd och kände mig begränsad.
Amina har fått mig på fötter igen med sin positiva attityd och orädda inställning. Hon har fått mig att förstå att diabetes inte ska begränsa livet.
Jag har turen att få hänga med henne varje dag och tillsammans kollar vi blodsocker, diskuterar kolhydrater, doser, symptom , delar dextrosol och tränar.
På nätterna kollar jag våra blodsocker. Amina är 10 år, min hjältinna och min dotter :)

Lars

Ja jag har Diabuddies. Jag vill tacka dig för det enorma arbete du har gjort och kommer att göra och bra inlägg på din blogg. God jul på dig. Hälsa även PLAN TVÅ. Ursäkta jag kommer inte ihåg vad hon heter just nu och hittar inte hennes blogg. Kram på dig