Att komma igång, och hålla igång

Idag ska jag, säkerligen tillsammans med miljontals andra jorden runt, slääääpa mig till gymmet. Att ens röra sig ditåt ett par veckor efter nyårsskiftet är nog en ypperligt korkad idé - just nu kryllar alla världens gym av "2017 ska bli mitt år!:are". Sådana som köper ett gymkort första januari - som de använder tappert i 2-3 veckor innan de ger upp..


Jag ska inte säga något egentligen, jag är inte mycket bättre själv. Jag börjar om gång på gång, om än kanske inte precis vid årsskiftet. Tänker varje gång att "nu ska jag komma igång OCH hålla igång!". Sällan. Med ett så körigt jobbschema som jag har - och en så elak kropp - är det svårt att ens hitta tid att laga mat och sova ordentligt. Då är det ännu tuffare att hitta tid, och ork, för gymmet.

Men nu ska jag alltså dit ändå. Trängas och svettas, med drivkraften att det nog lönar sig efteråt med ett gott samvete gentemot min kropp. 
Idag står en timmas gymmande och en timmas spinning på schemat. För att ens ha en chans att klara av det blodsockermässigt, börjar jag parera redan nu. Sänker basalen och äter litegrann (proteinbar från FitnessGuru). Äter lite till precis innan jag sticker iväg. Har med mig socker in på passet. Har med mig något till att äta efteråt. 

Visst blir "komma igång och hålla igång" mycket svårare med en typ 1-diabetes i ryggsäcken, det kan jag inte säga annat än. Men skulle jag använda det som ursäkt för att låta bli? Icke. Jag lever mitt liv som jag vill, diabetesen får anpassa sig efter mig. Inte the other way around. 
Nu ska jag iväg och trängas! 

____________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 11,8 mmol/liter.

0 kommentarer