Att tillsammans stå på egna ben, del två

Idag satt jag och scrollade igenom gamla blogginlägg. Det gör jag alldeles för sällan - där ligger ju mängder av insikter, tankar och idéer arkiverade! Idag vill jag lyfta upp ett gammalt inlägg, publicerat den 14 april 2015. Det är idag knappt två år sedan, men skulle lika gärna kunna varit igår. Det heter "Att tillsammans stå på egna ben" och är inte enbart diabetesrelaterat. I texten funderar jag över charmen i olikheter och nödvändigheten att tänka på sig själv. Jag minns så tydligt hur en väldigt nära person till mig återkopplade efter att hen hade läst färdigt, med så väldigt fina ord. Ord som jag minns än idag. 
 
I en värld där stundvis ingenting känns rätt, är det så viktigt att försöka lägga fokus på två saker: kärlek till sig själv och glädjen i de små sakerna. Försök strunta i vad andra tycker om att du mäter blodsockret öppet eller har på dig en viss sorts kläder - du är du. Andras åsikter definierar inte dig.
Och försök glädjas åt småsaker i vardagen istället för att gå och vänta på stordåd; ät lite godis om du är sugen, unna dig en massage eller njut av kvällen med din partner hemma i soffan framför TV-serier. Ta alltid ut glädje i förskott, men aldrig sorg.
 
Hela originalinlägget hittar ni HÄR
 
Imorgon ska jag upp klockan kvart i fem (!) för att åka på rekryteringsmässa i Lysekil å Chalmers vägnar, så det blir en tidig kväll. Ta hand om er - och om varandra!
 
_________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 6,6 mmol/liter.
1 kommentar
Anna-Lena Sundkvist

Älskar dina positiva tankar! - För att lösa nya hinder varje dag och göra allt till det bästa, går det åt mycket positiv energi - för att få en bra dag - tänk positivt! Inte alltid det det går - men kanske nästa dag! Kram A-L