Strategisk sommarplacering av robotdelar

Vanligtvis placerar jag alltid sensor och insulinpumpsnål på nedre delen av magen, eller mot ryggslutet. Mycket för att byxorna då håller nålarna på plats, men också för att jag (ja, det är helt okej att både ha och prata om, låt inte samhället sätta normerna!) har lite gott hull där. Så det gör inte så ont att sticka, helt enkelt. 
Men på sommaren blir det alldeles för varmt att gömma dessa under byxlinningen. Då flyttar jag gärna upp dem lite högre för att kunna klä mig både ledigare och luftigare. Med tiden hittar man sina metoder och varianter för att hantera både sjukdom och omständigheter - vad har ni för egenheter? 
 
På bloggen ekar det relativt tomt! På sista tiden har tiden gått åt i mängder på olika håll och kanter. Helgen gick åt till besök hemifrån, och början av veckan spenderade jag tillsammans med Chalmers i Almedalen. Tyvärr hann jag inte med att deltaga i några diabetesrelaterade seminarier, men jag lyckades åtminstone klämma in en kort pratstund med Diabetesförbundets ordförande, Fredrik Löndahl. Som vanligt är Almedalen en upplevelse i sig - och nu ska jag i ärlighetens namn säga att jag är ganska folktrött..! 
 
Just nu sitter jag på tåget på väg hemåt Småland. Vi är två timmar försenade, jag har högt blodsocker och vill bara komma fram. Uuuurk. 
 
Imorgon eftermiddag påbörjar jag min semester! Tre veckor av absolut lugn kommer så lägligt. Okej, nej, ni känner ju mig vid det här laget. Absolut lugn är en överdrift. Först åker jag iväg på en tripp till Italien och Frankrike och sedan väntar en vecka i de svenska fjällen. Då ska jag, tillsammans med min familj, bestiga Kebnekaise. Vi har alltid varit lite av en "skogsmullefamilj", men det här tar nog priset. Spännande ska det bli iallafall! 
 
Under min semester låter jag även bloggen ta sommarledigt. Stor del av tiden kommer jag inte ha tillgång till internet (nyttigt nog, jag kan nog behöva en liten detox), men även om det skulle dyka upp har jag lovat mig själv ett break. 
 
För att hänga med mig i högre tempo, titta in på Instagram HÄR. Där seglade jag nyss över 7 000 följare - massa tack för allt stöd! 
 
Jag önskar er alla en trevlig sommar! (Och så hoppas jag att tåget snart rullar vidare...)
 
_______________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 10,4 mmol/liter.
1 kommentar
Jeaneth

Hej har haft min diabetes i 48 år, och är lite intresserad av att eventuellt prova på en omnipod? Men har ingen erfarenhet alls av pumpar o dyl,har en freestylelibre och är mkt glad för den. Tyvärr har min diabetes gett mig nackdelen efter så många år att tyvärr inte känna av mina låga blodsocker jämnt, men libren är ju en mkt bra hjälp. Vill höra vad du har för åsikt om att skaffa pump? Hoppas du får min mailadress. Mvh jeaneth