Amsterdam i bilder

Vilken helg det har varit! Så mycket aktiviteter, många nya ansikten och spännande föreläsningar och workshops. Jag behövde ett par dagar att smälta allt innan jag kunde spalta ner vad jag har varit med om i ett blogginlägg. Men här kommer nu en sammanfattning av bloggareventet "DXAmsterdam" - främst i bilder och små anekdoter.
 
 
Har ni några frågor eller funderingar, är det fritt fram att lämna en kommentar längst ner så ska jag svara! 
 
Efter ett tidigt morgonflyg från Landvetter i fredags, landade jag på Schiphol Airport i Amsterdam. En kort taxitur senare var jag inne på Hoxton Hotel i centrala delen av staden. Ett mer idylliskt hotell och läge hade man fått leta efter! Jag älskar blandningen av bevarad historia och modern inredning.
 
Det är verkligen en precis lika vacker stad som den visas upp på vykort och hemsidor - med välbevarad (om än lite sned då och då, haha..) arkitektur, oändligt många kanaler och husbåtar. 
 
Helgens program inleddes med en guidad cykeltur genom staden. Sällan har jag varit med om något som krävt en så djup koncentration..! I Amsterdam fullkomligen kryllar det av cyklar, men det gäller att ha ögon både framåt och i nacken om man inte vill bli påkörd eller råka köra på någon på de smala gatorna. Med oss på turen hade vi en diabetessköterska, som rustat upp med söta juicer och druvsocker för de av oss vars blodsocker dunsade i botten i värmen. 
 
På kvällen fick vi möjlighet att presentera oss för varandra, och åt lite middag tillsammans. Sedan tog jag och tre brittiska bloggare en kvällspromenad. Här ovan ser ni Adrian, Ellie, mig och Lydia.
 
På lördagen drog programmet igång på riktigt, med samtliga bloggare samlade. Det är så häftigt att ta del av hur diabetesvården ser ut i olika länder - och även hur onlinesamhällena för diabetiker ser ut. Det är verkligen väldigt olika från land till land.
 
I Amsterdam var jag Sveriges representant. Utöver mig fanns det representanter från Tyskland, Storbritannien, Polen, Grekland, Belgien, Frankrike, Italien, Spanien, Holland, Irland, Turkiet och Ryssland. Alla har vi helt olika bakgrunder, talar olika språk och kommer från olika kulturer. Men våra diagnoser och vårt driv för att sprida kunskap binder ihop oss - det skapar starka band som håller länge. Efter allt jobb jag har lagt ner här i Sverige, är det så himla roligt att få träffa likasinnade och fylla upp inspirationsdepåerna ordentligt! 
 
Lokalen för lördagens föreläsningar och workshops var, precis som hotellrummet, jättefin. Temat för årets DX var "dream beyond" - vikten i att inte sluta drömma trots sin diagnos. Först fick vi lyssna på en kvinna vid namn Claire Lomas som efter en hästsportolycka blivit förlamad från bröstet och nedåt. Trots detta har hon efter olyckan sprungit flertalet maratonlopp med hjälp av en robotdräkt, föreläst, skrivit en bok och fått tända den olympiska elden. En sann inspirationskälla - och oerhört motiverande!
 
Sedan fick vi lyssna kort till Josu Feijoo, en spanjor som var första typ 1-diabetiker att bestiga Mount Everest. Nu siktar han ännu högre - mot rymden. Hans dröm är att bli första typ ett-astronauten! 
 
Innan lunch fick vi också lyssna till - och jobba ihop med - två holländska livscoacher som pratade om hur man hittar motivation och drivkraft inne i sig själv. Att allt handlar om inställning och frågeställningar. Intressant! 
 
Efter lunch fick vi möjlighet att tillsammans med två professionella fotografer gå ut på Amsterdams gator och lära oss mer om hur man bäst komponerar ett fotografi, vilket ljus som är bäst, och hur man bäst redigerar. Jag är mest bara lat vad gäller fotografi (en mobilkamera tycker jag leder långt, trots att jag äger två mer komplicerade kameror!), så det kom väl till pass. På bilderna ovan ser ni Melanie från Storbritannien, och mig. 
 
På söndagen checkade vi ut från hotellet och satte kurs mot Hotel Casa och konferensen Quanitfied Self. Det är ett självständigt event för människor som "mäter sig själva" på olika vis (allt ifrån blodsocker till hjärtfrekvens, sömn och motion). Här fick vi möjlighet att sitta med och ge input under olika seminarier. Jättespännande - även om vi i ärlighetens namn nog var lite överkvalificierade. Vi är ju liksom ofrivilliga mätproffs, riktiga experter på våra egna kroppar! 
 
På söndagseftermiddagen var det sedan dags för hemfärd. Alla splittade på sig och åkte åt olika håll. Hem för att fortsätta påverka, inspirera, motivera och underlätta. Göra det vi kan. Uppladdade med ny energi.
 
Tillsammans kan vi göra så stor skillnad. Landsgränser och nationaliteter har inte med det att göra. Vi hör ihop: en enda, stor diabetesfamilj! 
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 16,2 mmol/liter. 
 
(Urk för såhär högt blodsocker.. Läs min senaste uppdatering på Instagram HÄR för mer om det..!)
1 kommentar
Mikaela

Vilka härliga bilder :)