För- och nackdelar med osynliga sjukdomar

"I am what a person with an invisible illness looks like."
 
Kanske inte just en, utan tre i mitt fall. Men alla mina sjukdomar är osynliga. Vissa dagar kommer jag knappt ur sängen, och andra är jag verkligen on top of my game. Det är frustrerande att inte kunna förutspå dessa toppar och dalar, att inte kunna schemalägga livet liksom. 
 
Idag har jag haft stadigt ont från mig kroniska magåkomma, och gått på smärtstillande. Samtidigt har det påverkat blodsockernivåerna att leka rövare. Högt, högt, högt och sedan plötsliga störtdyk nedåt.
På kontoret tidigare idag började jag därför fundera över för- och nackdelar med att ha osynliga sjukdomar. 
 
Fördelar..
- Jag tycker inte om att bli särbehandlad för att jag är sjuk. 
- Att se frisk ut i spegeln håller mitt humör uppe, även under tunga dagar.
 
Nackdelar..
- "Syns det inte, finns det inte" är en tillämpad inställning i samhället, vilket gör att ens smärta och bekymmer inte tas på fullt allvar om det inte innebär plåster, gips eller kryckor.
- Att se frisk ut i spegeln lurar ofta mig själv att jag orkar och klarar mer än jag verkligen gör, vilket leder till att jag under tunga perioder gör mig själv besviken. 
 
Ni är säkerligen många fler än jag som har funderat över för- och nackdelarna med att leva med onsyliga sjukdomar. Efter en lång arbetsdag och mycket ont känns mitt huvud lite luddigt.
Hjälp mig att tänka - vilka för- och nackdelar kan NI komma på?
 
___________________________________________
 
Blodsocker i skrivandr stund: 10,7 mmol/liter.
2 kommentarer