För- och nackdelar med osynliga sjukdomar

"I am what a person with an invisible illness looks like."
 
Kanske inte just en, utan tre i mitt fall. Men alla mina sjukdomar är osynliga. Vissa dagar kommer jag knappt ur sängen, och andra är jag verkligen on top of my game. Det är frustrerande att inte kunna förutspå dessa toppar och dalar, att inte kunna schemalägga livet liksom. 
 
Idag har jag haft stadigt ont från mig kroniska magåkomma, och gått på smärtstillande. Samtidigt har det påverkat blodsockernivåerna att leka rövare. Högt, högt, högt och sedan plötsliga störtdyk nedåt.
På kontoret tidigare idag började jag därför fundera över för- och nackdelar med att ha osynliga sjukdomar. 
 
Fördelar..
- Jag tycker inte om att bli särbehandlad för att jag är sjuk. 
- Att se frisk ut i spegeln håller mitt humör uppe, även under tunga dagar.
 
Nackdelar..
- "Syns det inte, finns det inte" är en tillämpad inställning i samhället, vilket gör att ens smärta och bekymmer inte tas på fullt allvar om det inte innebär plåster, gips eller kryckor.
- Att se frisk ut i spegeln lurar ofta mig själv att jag orkar och klarar mer än jag verkligen gör, vilket leder till att jag under tunga perioder gör mig själv besviken. 
 
Ni är säkerligen många fler än jag som har funderat över för- och nackdelarna med att leva med onsyliga sjukdomar. Efter en lång arbetsdag och mycket ont känns mitt huvud lite luddigt.
Hjälp mig att tänka - vilka för- och nackdelar kan NI komma på?
 
___________________________________________
 
Blodsocker i skrivandr stund: 10,7 mmol/liter.
2 kommentarer

Choklad utan tillsatt socker!

Som typ 1-diabetiker med förkärlek till mat och med god aptit, låter jag sällan sjukdomen bestämma vad jag lägger upp på tallriken. Jag äter det jag vill, doserar insulin, tränar, och tar hand om mig.
En av mina stora matpassioner i livet är choklad - något som inte alltid är helt lätt att dosera insulin till. 
 
Därför blev jag så glad när jag hittade Nick's-produkterna - glutenfria kexchoklader och choklad utan tillsatt socker! Nu kan jag med gott samvete och jämnt blodsocker äta choklad lite hela tiden, hihi! Min favorit är den mörka chokladen med hasselnötter ihop med en kopp te på kvällskvisten - mhmm!
Igår, när jag fyllde 24, droppade ett litet paket ned i brevlådan - en efterlängtad chokladpåfyllning! Kexchoklad, mörk och ljus choklad, steviadroppar i olika smaker och chokladmjölk. 
 
För att få 10% rabatt på beställning av Nick's produkter, knappa in koden DIABETESIA vid köp! Hela det smaskiga utbudet hittar ni HÄR
 
Omnomnom!
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 8,6 mmol/liter.
 
Inlägg i samarbete med Nick's och LUBfoods. 
0 kommentarer

Tid på akuten och tid för mig själv

Efter att ha djupdykt i jobb den senaste veckan, lovar jag att jag är tillbaka för att stanna på bloggen nu! Jag har dock lovat mig själv en lite mer hälsosam syn på det framöver; först jag, sedan bloggjobb. En sak i taget, inte hundra på en gång. Sunda prioriteringar. Men för långa pauser från bloggandet ger mig fullständig abstinens! 
 
I lördags eftermiddag rusade jag in till akuten, med fruktansvärda kramper i magen. Tio långa timmar senare rullade jag hemåt igen - i lite bättre skick, men utan egentliga svar. Massa prover tagna, undersökningar gjorda, smärtstillande svalda, men inget steg närmre orsaken. Frustrerande och lite läskigt. Nu mår jag bättre, men risken att det kommer tillbaka helt oannonserat gör mig lite skraj.. Tack och lov att jag hade min fina vän med mig hela kvällen! 
 
Nu har jag tagit ett par dagar ledigt från jobbet - dels för att jag behöver vila upp mig efter helgens ofrivilliga äventyr, men också för att jag fyller år imorgon. Min mamma är på besök, och jag går en grundkurs i "hur man kommer i födelsedagsstämning". Idag har jag fixat naglarna och nu sitter jag i frisörstolen. Man får inte glömma bort att ta hand om sig själv i vardagsstressen! 
 
För tätare uppdateringar än här på bloggen, leta er in på Instagram: @diabetesia.se. 
 
Ta hand om er! 
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 11,4 mmol/liter.
1 kommentar