Upp och ner, ner och upp

Typ 1-diabetes är en sjukdom som verkligen påverkar alla aspekter av livet. På gott och ont.
 
Jag tycker under mina bra dagar att jag har många av mina egenskaper att tacka min sjukdom för. Envishet, noggrannhet, struktur, företagsamhet och så vidare. Jag har träffat mängder av fantastiska människor, har startat en karriär, driver ett eget företag, fått möjligheter och samlat på häftiga erfarenheter. 
 
Men under vissa dagar - de dåliga - är det svårare att se de där bra sakerna. Låga blodsocker, höga blodsocker, sömnlösa nätter, nålstick och korrigeringsdoser..
Idag är en sådan dag. Jag har legat på över 15 i blodsocker nästan hela dagen, utan egentlig förklaring och trots korrigering gång på gång, fram till för en timme sedan när kurvan totalkrashade och var nere och vände på 2,5 mmol/liter. Skakigt, svettigt, hungrigt.. Bläh. 
 
Nu har det iallafall vänt och jag ska stoppa i mig lite försenad middag för att stabilisera blodsockret inför natten. Även under jobbiga dagar måste man kämpa vidare. Diabetesen tar aldrig ledigt hur mycket man än behöver en paus. Trösten och motivationen ligger i att veta att de bra dagarna kommer! 
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,0 mmol/liter.
2 kommentarer
Märta

Känner igen mig så ❤️❤️❤️

Fredrik

Tack för att du skriver och delar med dig. Vi har en 7åring i familjen med T1D där vi lär oss varje dag. Jag lär mig av det du skriver. Tack!