Göteborgsvarvet mot alla odds

Jag gjorde det! Jag tog mig igenom de 21 kilometerna på Göteborgs gator i jakt på medaljen och stoltheten. Trots en skadad kropp på många vis, en period med gips och träningsförbud, ett adrenalinhoppigt blodsocker och en ovanligt varm Göteborgsdag. 
 
Pumpen bar jag med mig i ett linne från AnnaPS, likaså mobilen, och druvsockret i en ficka i löpartightsen. Sista målet mat innan loppet åt jag 3,5 timme innan start, men fyllde på med kolhydrater i små mängder ett par gånger till innan jag gav mig iväg.
 
Fem minuter in i loppet tappade min CGM-sensor kontakten av okänd anledning, och hittade inte tillbaka under hela loppet. Världens otur, den som aldrig tappar fokus annars. Jag sprang 20 kilometer utan att veta säkert hur jag låg i blodsocker, men jag gick på känsla och fyllde på med druvsocker var tionde minut. Halvvägs igenom loppet stod Mix Megapol och delade ut isglass - sällan har något kommit så lägligt! 
 
Efter 2 timmar och 10 minuter spurtade jag (ja, faktiskt!) in i mål på Slottsskogsvallen, med en känsloblandning av lättnad, stolthet, förvirring (hur låg jag i blodsocker egentligen!?) och ONT. Hela kroppen värkte, men lyckligtvis nog inte i knät eller höften som jag hade befarat. Nej, bara ren och skär nu-har-du-sprungit-långt-nog-för-idag-smärta. Den bästa sortens smärta.
 
Väl inne i mål mötte min pappa upp mig med blodsockermätaren i högsta hugg, och inte långt därefter hittade CGM:en signalen igen. Första värdet läste 8,9 moll/liter, och det steg bara marginellt under resterande del av kvällen. 
 
För att fira köpte vi med oss pizza hem. Jag vaggade som en anka på mina stela ben, men med ett sinne uppe bland molnen..! 
 
Jag är numer fullkomligt övertygad om att man kan komma precis hur långt som helst med ett starkt pannben. Jag har inte förutsättningarna, på papper, för att klara av ett halvmaraton, men satte målet högt, kämpade och nådde dit ändå. En envishet som jag med största sannolikhet har min diabetes att tacka för. 
 
Idag är jag.. stel. Men glad! 
 
___________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,2 mmol/liter.
4 kommentarer
Linda

Heja dig! Så inspirerande att se! Stort grattis till att du fixade det!

Emilia

Härligt att det gick så bra! :D

Hanna Karlsson

Grym du är!

jennifer molin

vad härligt att det gick så bra. minns själv att ja hade lite svårt med att kontrollera mitt socker när jag sprang för ett par år sedan. Starkt jobbat!