Unga tjejer med stora ambitioner

Jag är ju långt ifrån ensam om att önska mig ett botemedel i födelsedagspresent och julklapp varenda år - vi är många som delar den drömmen. En av de större, ideella aktörerna just nu är T.A.D. (Together Against Diabetes - läs mer HÄR) som drivs av Elin som går i tvåan på gymnasiet. I november startade hon och hennes pappa en rörelse med målet att samla in pengar till diabetesforskningen. 1,6 miljoner, för att vara exakt. Det är mycket pengar och ett högt satt mål, kan en tycka. Men för bara några dagar sedan nådde de dit! Nu har de stora och spännande projekt på gång..!
 
Utöver att Elin precis som jag kommer från Växjö, känner jag igen mig mycket i henne. En ung tjej med stora ambitioner. Vi blir vanligare och vanligare i samhället, men får fortfarande fäkta vår väg framåt. Det är tidvis svårt att bli tagen på allvar och att hävda sig själv och sin kompetens. Jag är oerhört imponerad av det jobb som Elin gör, och det hon redan nu har uppnått. Mer sådant! Det lilla engagemanget som gör den stora skillnaden. Se till att följa T.A.D. på Facebook (HÄR) och stötta Elin på hennes väg.
Idag är jag en stolt ambassadör för deras initiativ, tillsammans med bland andra Johnny Ludvigsson från Barndiabetesfonden. Och i helgen fick jag nöjet att träffa gulliga Elin face-to-face när jag var på snabbvisit i Småland.
 
Tillsammans är vi starka och kan göra skillnad, glöm inte det! 
 
______________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 9,8 mmol/liter.
1 kommentar
Emma Elisabeth Karlsson

Åh underbart! Ni är så grymma! Blir så rörd när jag ser er stå där med era insulinpumpar. Ser så mäktigt ut!