Diabetesgalan 2017

 
Drömde jag? Hände allt detta verkligen? Tog vi just ett så stort steg framåt? Diabetesgalan 2017 ägde rum igår, och nej, det var ingen dröm. Ett stort steg framåt för diabetesvärlden, och en stor summa pengar till forskningen. Jag är fortfarande helt skakig av tacksamhet och ren glädje. Det här lyckoruset vill jag leva på länge, länge...
 
Och det här inlägget är alldeles för glatt för att kunna representeras med svartvita bilder, så håll till godo med gott om färg! 
 
Igår morse rivstartade jag tidigt, redan vid fem, för att hinna med tåget till Stockholm. All kärlek åt Göteborg, men ibland hade det ju varit smidigare att bo i huvudstaden..! Av ren pepp hade jag inte kunnat sova mer än ett par timmar den natten, så det var skönt att kunna pausa och slumra i ett par timmar på tåget. 
 
De diabetesring-pimpade naglarna matchade min gosiga, diabetesblå tröja. Och så en pin på kappan, såklart. Vi har ju bara en dag om året, då får en passa på!
 
När jag kom fram till Stockhom promenerade jag kvickt till Grand Hotel, och satt med under repet inför galan en stund innan mitt rum var klart. Jag vill rikta ett stort tack till Grand som ordnade ett så underbart rum för mig att ladda upp och vila ut mig i. Som plus etta till galan hade jag med mig min mamma, så vi hade ett riktigt mysigt dygn ihop här! 
 
Jag menar, kolla utsikten bara! Hej, hej kungen!
 
Efter att ha landat på rummet snabbt, sprang jag iväg för att fixa hår och smink inför galan. Det är alltid lika roligt att göra det hos riktiga proffs, som på nolltid gör att en ser helglammig ut! 
 
Typ såhär! Jag övervägde ett tag att skippa glasögonen, så att den fina blå detaljen vid ögonen skulle synas.. Men sedan tänkte jag att inte en själ förmodligen skulle känna igen mig utan mina glasögon, så de åkte på ändå, haha.
 
Jag och Sara (Diabeteskvinnan) uppglammade till öronen och superladdade inför Sveriges första diabetesgala. 
 
Tillsammans med (från vänster) Tim, Sara, Artur och Sara, ingick jag i "influencer corner" som höll koll på flödena i sociala medier under galans gång. Jisses vilken aktivitet vi märkte av där, jätteroligt! Men vi skulle ha varit lite fler för att kunna hinna med att svara på allt..! 
 
Själva galan har jag nästan inga bilder ifrån, eftersom jag då mest satt med näsan vid skärmen. När jag är tillbaka i Göteborg ska jag gosa ner mig i soffan och se galan i efterhand på Viaplay (går också att se gratis på Viafree!), så att jag får en uppfattning om helheten. Men känslan i Vinterträdgården på Grand Hotel, alltså.. Den kärlek och det engagemang.. Jag är helt tagen.
 
Efter galans slut följde ett spontant mini-mingel innan det lite mer offciella efterminglet. Att se personligheter som Sabina Ddumba, Danny Saucedo, Daniel Paris, Steve Angello, Annica Englund, Emil Assergård, Linda-Marie Nilsson, Ace Wilder, Viktor Frisk, Regina Lund, Hasse Andersson, Gladys del Pilar, Brynolf och Ljung, Jon Henrik Fjällgren och Isabella Löwengrip tycker jag är jättekul. Det finns ett intresse och en nyfikenhet, och en potential till vidarekommunikation av viktiga budskap.
 
Fram till mig under förminglet kom förresten Fanny Lyckeke. Ni som (likt mig) följer Paradise Hotel, vet vem hon är. Ni som såg dokumentären Leva utan att dö, vet också. Fanny berättade att hon följt min blogg från starten, och att hon tyckte det var så kul att ses. Häftigt tyckte jag, eftersom jag ju också följt henne, men i ett helt annat forum! 
 
Och så vårt härliga, Diabetesteam1. Vi kunde inte motstå att ta en (någorlunda, alla kunde inte närvara) samlad, uppklädd gruppbild. 

Det här var bara en bråkdel av alla intryck och bilder. Det är OMÖJLIGT att fånga allt detta i ett enda blogginlägg. Mer kommer, jag lovar, både här och på Instagram (HÄR). 
Jag är mest bara så lycklig att få vara med. Inblandad. Del av något såhär fint. Efter så många års arbete med diabetesfrågor på olika plan och på olika vis. Som en följare kommenterade någonstans, är detta "a small step for man kind, but a giant step for diabetes". Så sant. Det här är bara startskottet. 
 
Och hur mycket vi samlade in då? Diabetesförbundet har gått ut med att siffran ligger på 5,7 MILJONER KRONOR. Och den stiger fortfarande. Det gör även tittarsiffrorna, eftersom alla kan se galan i efterhand på Viaplay och Viafree. Så påminn alla som missade! 
 
Något som jag tycker är väldigt roligt är att se hur kända profiler som deltog i galan väljer att prata om det i sina egna kanaler. Ringar på vattnet. Oerhört viktiga ringar. Se till exempel Isabella Löwengrips inlägg HÄR
 
Nu ska jag luta mig tillbaka de sista minuterna på hemresan. Imorgon tillbaka till verkligheten. Men jag ska fortsätta att ha huvudet uppe bland mina diabetesblå moln ett tag till. Så väldigt tacksam. 
 
Berätta i kommentarerna nedanför vad ni tyckte om galan, vettja! 
 
Kram så länge!
 
___________________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,0 mmol/liter.
 
(Tryck på hjärtat här under om ni vill att inlägget ska få spridning - då kanske ännu fler kan se galan!)
1 kommentar
Lars

Jag försökte kommentera ditt inlägg igår. Men det funkade inte. Men jag försöker igen. Jag är så stolt och glad över Diabetesgalan och det gehör eller genomslag det fick. Ni var så jäkla fina och duktiga. PLAN 2: s Sara tror jag hon heter. fina inlägg hamnade på bloggs förstasida samma dag shit va bra. Annars är jag lite trött på vår bloggredaktion som sällan för fram era fina bloggar. Samarbeta också bra. Tack för att ni alla gjorde tisdagskvällen till en oförglömlig resa. Jag har Typ 2 gick min kära mor gick bort strax före jul för 15 år sedan i denna sjukdom. Hon hade älskat programmet