En vecka kvar!

Mina damer och herrar, nu är det inte mer än en ynka vecka kvar till Sveriges första, TV-sända DIABETESGALA! Jag är redan tokpepp långt upp över öronen, med klänningen inköpt och resor och hotell bokat. Det händer så mycket i diabetesvärlden just nu att jag känner hur hela kroppen vibrerar av lycka!
 
Jag kan smått avslöja att jag kommer ha en aktiv roll under galan - men på vilket sätt avvaktar jag lite till med att berätta. Håll utkik så kanske jag dyker upp på TV-skärmen...! Jag är så stolt och tacksam över att få vara med och göra detta, efter så många års jobb på olika vis med diabetesfrågor!
 
Annat som händer i närtid:
  • Ni får inte missa dokumentären "Att leva utan att dö" som visas på TV 3, Viaplay och Viafree på torsdag (9 november) klockan 20.00-21.00. Då kommer jag sitta i soffan och bli, om möjligt, ÄNNU mer tokpepp!
  • Under hela torsdagen (också 9/11) kommer jag, i samarbete med Diabetesgalan, att dela med mig av min diabetesvardag på min Instagram Stories - mitt Instagramkonto hittar ni HÄR.
  • Idag spelade jag in ett "rörligt debattinlägg" om typ 1-diabetes tillsammans med SVT Opinion. Håll utkik, det dyker upp någon gång i samband med Världsdiabetesdagen!
  • Glöm inte bort att gilla Diabetesia och Diabetesgalan på Facebook för att hålla koll på det senaste!
 
Nu kör vi, hörni! Blå månad, högt tempo, mycket kärlek och en enad röst. Det här kan inte bli annat än bra!
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,8 mmol/liter.
5 kommentarer
Kicki

ser jättemycket fram emot galan! du är fantastisk som delar med dig av allt på denna bloggen! jätteviktigt att vi som har typ 1 diabetes också ser till att vi syns och hörs så man satsar på oss! Den som tvivlar kan läsa: https://diabetes.nu/diabetes-typ-1-riskfaktorer-hjart-karlsjukdomar-dodlighet/

Känns som att vi nästan måste tacka Jihde för att han fick diabetes, eftersom det gett oss så mycket mer uppmärksamhet.

hejja hejja!

Jeaneth

Vet att våran sjukdom typ 1 diabetes är ett stort kapitel för sig, att människor behöver absolut lära sig ofantligt mkt mer. Men tycker just nu att det bara pratas om ....., vill inte ens skriva ut det, vad ska dom människorna som blir diagnostiserade med det idag känna? Panik, ångest osv .

Svar: Vad menar du? Utveckla gärna! /S
Diabetesia

Jeaneth

Ja som Peter Jihde uttrycker sig, förlåt men med döden, har haft min diabetes i 48 år typ 1, tror aldrig ens jag tänkt så? Tänkte på dom som då får diagnos i dagens läge, hur ska dom ta det? Kanske tänker fel?, och då ber jag om ursäkt absolut.

Svar: Jag tror att det är bra att vi belyser hur farlig sjukdomen faktiskt kan vara, för att väcka folks uppmärksamhet och få in pengar till forskningen. Varje dag dör 5 svenskar av typ 1- och 2-diabetes, bara i Sverige. Det är ju massor! Om vi tystar ner det allvarliga kommer vi heller aldrig få rätt behandling i akutlägen, eller pengar till forskning. Men jag förstår vad du menar också, och det är ju jättebra om du kan låta bli att tänka på det! :-) /S
Diabetesia

Jeaneth

Tusen tack för ditt svar, personligen tycker jag att du är helt otrolig som gör allt det du gör, och det betyder så oerhört mkt för oss alla med diabetes typ 1. Hoppas på en riktig bra dag för dig på galan, och alla andra som jobbar så hårt för den och med den.:) mvh

Mank

Alltså, du måste acceptera. Jag står inte på den här sidan, jag tycker ni som håller med Jihde får rycka upp er och sluta "deppa", ni kommer inte få ett roligt liv. Men visst åsikten är fri, jag väljer INTE Jihdes sida och det måste också vara accepterat i dagens infiltrerade "diabetes-Sverige"