10 saker ni inte visste om mig

1. Jag kommer ifrån den lilla staden Växjö i Småland, men har ingen småländsk dialekt. Jag är lite av en dialektkameleont, anpassar mig ganska snabbt efter omgivningen.. På gott och ont.
 
2. Jag har två par glasögon, men inget särskilt gravt synfel. Jag klarar mig bra utan glasögonen några dagar i rad, men får efter ett tag ont i huvudet.
 
3. Jag har aldrig tyckt om kaffe, men har på sista tiden tvingat mig att försöka (little by little), för att ersätta energidryck med under trötta dagar. 
 
4. Jag äääääälskar att köra bil. Gärna långa resor, med en roadtripkompis, en påse lösgodis och lite sing-along-musik. 
 
5. Min lägenhet är alltid välstädad. Inte alltid kliniskt ren, men allt ligger där det ska. Sängen bäddad, disken diskad, allt undanplockat. En stökig lägenhet stressar mig!
 
6. Jag är totalkass på att byta lancett i stickmojängen (vad heter det ens?) när jag testar mitt blodsocker. I värsta fall dröjer det två-tre veckor innan jag byter. Ingen bra förebild på det planet alltså, men det är något jag lätt glömmer. 
 
7. En del samlar på skor, andra på väskor, och några på vinflaskor. Jag samlar på nagellack. Det är mitt guilty pleasure alla dagar i veckan..
 
8. Jag älskar det skrivna ordet och skriver mycket (i olika sammanhang) varje dag. Men något annat jag alltid har tyckt om är att rita och måla. Det har jag gjort sedan jag var liten, men nu räcker inte tiden riktigt till. 
 
9. Jag har två bröder, en äldre och en yngre. De är de två viktigaste personerna i mitt liv, och även om vi inte ses särskilt ofta (alla bor på olika ställen) så kan vi alltid luta oss mot varandra.
 
10. Jag läser allt ni skriver till mig. Verkligen ALLT. Lovar. Mail, PM's, DM's, kommentarer, inlägg.. Ibland hinner jag inte med att svara, även om jag alltid försöker, men det ni skriver går aldrig osett! 
 
Nu känner ni mig liiiiite bättre :-) 
 
Förresten! Glöm inte bort att läsa mitt bidrag till kampanjen #enbildfördiabetes, HÄR
 
____________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 6,4 mmol/liter.
6 kommentarer

Många bäckar små

Såhär i nästan-Världsdiabetesdagen-tider tycker jag alltid att det är lika roligt att se hur engagemang poppar upp både här och var. Jag försöker hinna med så gott jag kan att lyfta upp det jag kommer över i mina kanaler, men ibland räcker inte tiden riktigt till.. 
 
Vad tycker ni till exempel om den här underbara tröjan i diabetesblått, med namnen på en massa diabeteshjältar? Den säljs av AB Hundra Kilo (som drivs av en man vars son har typ 1-diabetes), och säljs HÄR. Ett typiskt bra sätt att skapa nyfikenhet kring sjukdomen, hedra alla små diabeteshjältars kämpande, och samtidigt skänka pengar till forskningen! 
 
Känner du till ett diabetesengagemang som du, eller någon du känner, driver inför eller under Världsdiabetesdagen? Skicka mig ett PM på Facebook (HÄR), eller DM på Instagram (HÄR) eller ett mail till diabetesia@hotmail.com - så ska jag försöka samla ihop allt fint i ett stort, diabetesblått inlägg!
 
Tillsammans är vi starkast!
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,0 mmol/liter.
1 kommentar

INSULIN QUEEN

Efter en händelserik helg, ska jag nu försöka ladda upp inför en vecka fullproppad med jobb, plugg, bloggande, eventplanerande, diabetesande (grymt, nytt verb - made by me..) och tränande. 


Just nu är jag trött och sliten av hoppigt och högt blodsocker, så jag ska gräva ned mig under täcket och intala mig att imorgon är en ny dag. 

Och visst sover jag lyxigt, med min INSULIN QUEEN-kudde? Klicka in på min Instagram (@diabetesia.se) för att se var den är ifrån! 

Godnatt och sov så gott alla fina därute. Hoppas att era nätter blir uppvilande och blodsockermässigt stabila! 

_____________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 17,6 mmol/liter (urk..)

1 kommentar