En halv MILJON till diabetesforskningen!

Jag är fortfarande ganska rörd, skakig och fullkomligt överlycklig. Gårdagens gala, Växjö Charity Scramble, bidrog med en halv MILJON kronor till diabetesforskningen. Hur häftigt är inte det? 


Det var inte ett öga torrt när Elin från Together Against Diabetes inledde kvällen med några ord och teasern till deras film. Sedan kickade Måns Möller igång scenunderhållningen, och förrätten bars in. 

På bilden ovan leker jag, Elin och Ebba "Charlie's Angels", om de tre karaktärerna hade haft typ 1-diabetes..! 


Utöver komedi på scenen och god mat på tallriken, hade vi fantastiskt bordssällskap. Eftersom jag var inbjuden som hedersgäst i egenskap av ambassadör för T.A.D., satt vi med bland andra Elin, Micke och Johnny Ludvigsson. 

Världens finaste plus ett att gå på gala med - min bästa kompis Miranda! 

Mot slutet av kvällen fick jag möjlighet att gå upp på scen och tacka för en vacker kväll. Jag fick också genomföra ett litet experiment, där jag bad alla som själva har - eller de som känner någon som har - typ 1-diabetes att räcka upp en hand. Och sedan se sig om. Det var någonstans mellan en tredjedel och hälften, och den omfattningen överraskade nog en del.

Ett fantastiskt gäng, som efter en härlig gala med mängder av högbjudande auktioner kunde mottaga checken på en halv MILJON kronor. Wow!

...och som avslutning på kvällen fick vi tacka Måns och Özz för riktigt bra underhållning! Nu ska jag sätta mig ner, ta ett djupt andetag och reflektera över vilken häftig kväll det var. Hur mycket pengar det blev. Hur många som fått sig en ögonöppnare. Hur starka vi är när vi arbetar tillsammans! 

___________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 8,7 mmol/liter.

1 kommentar
Jenny

Hej,
Vilken fin bild på er som Charlies Angels. Jag undrar var du köpt hållaren till insulinpumpen som du har på benet?
Jenny

Svar: Hej Jenny! Den är från Pumpcases: https://www.pumpcases.com/listing/504763248/2017-lingerie-quality-discreet-black
Mvh, Sofia
Diabetesia