25 fina saker med att fira 25

Nu har jag landat lite efter en helt fantastisk helg med födelsedagsfirande. Vi hade en jätteduktig fotograf på plats, så jag kommer låta bilderna tala för sig (och för en gångs skull i färg)!
Istället tänkte jag i texten fokusera på allt det positiva jag kommer ta med mig från kvällen: "25 fina saker med att fira 25", helt enkelt!
 
1. Planeringen! "Vänta nu, va?" tänker ni.. Jo, ni ska veta att jag är ett stort fan av ordentlig, gedigen och noggrann planering. Idén till festen dök upp innan jul, och sedan dess har planeringen pågått. Det bästa som finns är när allt känns under kontroll och rullar på!
 
2. Inför-shoppingen! Jag och kläder, alltså. Jag hade kunnat gå på stan i tid och otid, och inför festen fick jag verkligen anledning att göra det. Dekorationer att smycka lokalerna med, och inte minst klänning att ha på mig!
 
3. Lokalerna! I ett tidigt skede hörde jag av mig till mina kompisar på Scandic Rubinen, på Avenyn i Göteborg. Hotellet som förmodligen har stadens bästa läge och härligaste takbar! Jag fick hum om dem under en pressfrukost för ett par år sedan och har därefter även hunnit med ett VIP-event i vårsolen, på deras takbar under Valborg förra året.
 
4. Scandicpersonalen! Wow, vilket bemötande sedan. Under ett intromöte fick jag se den del av takbaren som jag skulle få abonnera, och prata igenom möjligheterna för kvällen. Lisa och Camilla - ni är riktiga stjärnor!
 
5. Inbjudandet! Det här kanske kan låta dumt, men jag tyckte att skicka ut inbjudningar var väldigt kul. Varför? Jo, för att det gav en möjlighet att plocka upp kontakten med många kompisar. I en stressig vardag - för många - blir ofta kommunikationen kompisar emellan tyvärr drabbad. Även om alla inte kunde komma, har jag nu bokat in träffar med de flesta, vid ett senare tillfälle!
 
6. Goodiebagsponsorerna! Jag visste tidigt att jag ville ge mina gäster ett mervärde, och gjorde ett span runt omkring mig för att se om det fanns intresse att bygga upp fina goodiebags. OM det gjorde! Jag är så tacksam för alla de fina goodies som skänktes, så att alla kunde gå hem med ett litet minne från kvällen.
 
7. Sifferballongerna! Det börjar väl mer eller mindre bli standard att alla har sådana här vid festligheter av olika slag, men likväl känns det lite extra piffigt och fint!
 
8. Bubblet! Visst känns det aldrig riktigt som att festen har börjat innan det serveras en fördrink (med eller utan alkohol), och en skål kan utbringas?
 
9. Skönsången! I samband med skålen i detta fallet, började alla fina gäster sjunga. Jag har vanligtvis inga problem med att stå i centrum, att prata inför många, men att sitta ned när det sjungs för en, det kommer jag nog alltid tycka är en lite speciell situation. Men så väldigt, väldigt fint!
 
10. Den tappra festfixarvännen! Jag hade nog aldrig klarat av att ro hem ett såhär stort event utan min energiska, glittriga, världsbästa Agnes vid min sida. Trots hjärnskakning (!), ville hon vara på plats och hjälpa. Bästa!
 
11. Den tappra festfixarvännen - nr 2! Och väl på plats, när alla femtioelva ballonger skulle blåsas upp, fick jag och Agnes förstärkning av min tappra vän nummer två: Agnes! Ja, de heter samma. Oerhört frustrerande, haha. När heliumtuben plötsligt och oväntat tog slut, då högg Agnes i och blåste upp resterande. Tapperhetsmedalj är på väg!
 
12. Klänningen! Jag nämnde ju shoppingen inför eventet, men vad blev då resultatet? En lång, lätt, blommig vårklänning av Carin Wester. Jag är kär. Så kär att den fick stanna hemma när vi rörde oss mot nattklubben..!
 
13. Lyckad lek! Inbjudna till festen var vänner från vitt skilda kretsar: allt ifrån gamla Växjövänner, till kollegor, till diabetesbuddies och Chalmerskompisar. Många kände bara den de kom med, så en lära-känna-varandra-lek var given. Vi satte ihop ett "gästbingo" där de skulle ta reda på lite mer om varandra, och därmed börja mingla runt lite. Och det gick som på räls!
 
14. Fotografen! Tack var den duktiga Daniel, har jag en massa fina bilder att se tillbaka på från kvällen. Och tur är väl det, själv hann jag inte med mycket mer än att prataprataprata.
 
15. Långväga vänner! Kanske det bästa av allt: att många av gästerna kom långt ifrån för att fira mig. Det värmde hjärtat, och är något jag kommer kunna leva på länge, länge. Bland annat kom Sara från Stockholm, det var så längesen vi sågs!
 
16. Nyfunna bekantskaper! Vid sådana här event vill många ofta ha med sig en "plus one", vilket jag alltid är väldigt öppen för. Nya vänner, ju! Under kvällen träffade jag på en massa trevliga, nya bekantskaper!
 
17. Kära återseenden! Och utöver helt nya vänner, så kom många som jag inte träffat på lääääänge. Så himla roligt att ha en anledning att ses, och kunna catcha up litegrann. Även om jag trivs med att ha många bollar i luften, kan jag då och då önska att jag hade mer tid över för kompisar..!
 
18. Tiden som sprang iväg! "Tiden går fort när man har roligt", brukar det ju låta.. Och denna kväll stämde det till punkt och pricka. Vips! så var hela kvällen på takbaren slut, och vi fick packa ihop oss och styra mot stan.
 
19. En vända på stan! Jag går verkligen ALDRIG ut och dansar vanligtvis. Det är liksom inte min grej. Men vi var ett gott gäng som gav oss ut, och då steg stämningen!
 
20. Hotellrummet! Gänget på Scandic hade sett till att jag skulle få sova som en prinsessa, så när jag kom tillbaka hem igen väntade den stora, mjuka sängen. Såå skönt att ha nära "hem" och inte behöva sätta sig på spårvagnen!
 
21. Hotellfrukosten! En annan fördel med att sova över, utöver den sköna sängen, är frukosten. Precis som alltid, dukar Scandic upp en fantastisk hotellfrukost. För mig, som äter mestadels laktos- och glutenfritt, är den perfekt eftersom de har mycket sånt!
 
22. Presenterna! Det var något jag inte ens hade tänkt på förrän första gästen anlände, men jisses vilken massa fina saker jag fick! Allt ifrån blommor till vinglas, från böcker till spel, från kläder till smink. Wow!
 
23. Ont i fötterna! När jag vaknade på söndagen kändes det i fötterna att jag hade sprungit runt i klackar hela kvällen och halva natten, kan vi väl säga. Men OM det var värt det..!
 
24. Nöjdheten! Wow. Bara wow. Jag är så tacksam. Så nöjd. Så glad. Och utan minsta spår av åldersnoja. En sådan här fest borde alla få ha någon gång i livet. Den kommer jag leva på läääänge.
 
25. Nu är jag officiellt vuxen! Eller, blir en någonsin det? När jag var 14 trodde jag att man blev vuxen vid 18, när jag var 18 tänkte jag att det snarare var 20, och så vidare. Kanske blir jag aldrih helt vuxen? Det vore väl drömmen!
 
_________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 11,9 mmol/liter.
0 kommentarer