"Du är så söt att du ger mig diabetes"

Alla hjärtans dag. Förmodligen den dag på året då flest illa formulerade diabetesskämt författas, publiceras och skickas. "Du är så söt att du ger mig diabetes" är kanske ett av de vanligare. Det finns visserligen fler anledningar än så att vara skeptisk till denna "kärleksdag" (typ: ska inte alla dagar vara kärleksfulla?), men detta är något som varje år trampar mig lika hårt på nerverna. 
 
Vad är det roliga i att skämta om en kronisk sjukdom som varje dag skördar offer och begränsar människor över hela världen? Jag är ledsen om jag inte delar en dels uppfattning om att "man ska kunna skämta om allt". Nej, inte allt. Jag slår vad om att de som satt ihop dessa "skämt" inte själva har diabetes i sin närhet. Och den dagen de kanske får det på ett eller annat sätt, kommer de ändra sig. Ångra sig. 
 
Det är inte sött att ha diabetes. Inte alls. Att ha mycket socker i blodet är inte gulligt, det är farligt. Det finns så många andra paralleller ni kan dra, än till något som för så många är så mörkt. Kom igen, ni kan bättre än så. 
 
I övrigt önskar jag er en mysig alla hjärtans dag, med familj, vänner eller en partner. Men, glöm inte bort att det bara är en dag, och att det är minst lika viktigt att visa uppskattning resten av årets dagar! 
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,3 mmol/liter. 
2 kommentarer
Maria

För att inte tala om att man inte får diabetes av söta saker... så att säga att man kommer få diabetes av någon/något som är söt/sött spär bara på fördomar...

Ida

❤️❤️❤️❤️