Fjärde gången gillt: DX i Dublin!

År 2014 var jag först ut i Sverige att testa FreeStyle Libren från Abbott. Det var en jättehäftig upplevelse, där jag inte alls visste vad som väntade mig när jag fick det första samtalet.
Efter att jag fått sätta dit den allra första, vita pluppen på armen, började frågorna välla in. Vad var det för något? Hur fungerade den? INGA kalibreringar? Två hela veckor? När kan alla få varsin?!
 
Jag gjorde photoshoots, reklamfilm och tweetchats ihop med Abbott - och medverkade på deras nordiska event där jag berättade om hur Libren hade hjälpt mig. Även en del tidningar plockade upp den stora nyheten med den lilla, vita pluppen:
Idag tycker jag att det är så häftigt att se hur fler och fler vita sensorer syns. Dels för att det betyder att många får ta del av tekniken - men också för att folk faktiskt inte skäms över att visa upp sin diabetes. 
Själv använder jag inte Libren längre, utan har bytt till Medtronic MiniMed640G's CGM som med hjälp av pumpen kan larma och stänga av insulin vid låga värden. Det passade mig och min diabetes bättre - och alla vet vi ju att sjukdomen är så väldigt individuell. 
 
Året därpå, 2015, startade Abbott något som de kallade för DX ("diabetes exchange"). Ett slags konferensliknande upplägg för diabetesbloggare från hela Europa. Det första kallade de för DXBerlin och hölls precis som det låter i Berlin. Jag var grymt nöjd över att bli utvald som svensk deltagare - det året tillsammans med fina Linda - och fick till och med möjlighet att föreläsa om AnnaPS som jag vid den tiden arbetade som konsult för.
Läs mer om DXBerlin HÄR
 
Året därpå dök till min stora glädje en uppföljare upp: DXStockholm. En betydligt kortare resa för min del - men ett lika stort, om inte större, bloggargäng dök upp. En del hade jag ju lärt känna ett år tidigare, och det var roligt att kunna catcha upp face-to-face igen, efter ett års umgänge i cybervärlden. Det är så häftigt att det finns många som gör precis det jag gör - bara på andra språk och i andra länder. Vi kan lära oss supermycket av varandra! 
Läs (lite i alla fall) mer om DXStockholm HÄR
 
 
Påföljande år var det dags för DXAmsterdam - och jag studsade av lycka. Den staden hade jag aldrig fått se, och SOM den levde upp till förväntningarna. Utöver fantastisk miljö, fick vi ta del av inspirerande föredrag, medverka i workshops, och lyssna till nyheter från Abbott. 
Läs mer om DXAmsterdam HÄR
 
Och nu är det dags igen; fjärde gången gillt! På fredag lyfter jag mot DXDublin. 
Som jag längtar! Ett för mig helt nytt land, ny kultur, och nytt konferensschema. Många kända ansikten sedan tidigare, men också många nya. Jag vet att vi är representanter från England, Irland, Frankrike, Belgien, Grekland, Holland, Danmark, Sverige, Polen, Österrike, och så vidare. Det ska bli SÅ spännande - och återigen är jag ensam och stolt representant från Sverige! 
 
Jag ska försöka hinna med att blogga, men vet mycket väl hur tight schemat brukar vara. Häng därför gärna med mig på Instagram (HÄR!) under fredag, lördag och söndag - där lovar jag att hålla uppdaterat! 
 
__________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 10,8 mmol/liter.
0 kommentarer