Don’t say ’Why me?’ – say ’Try me!’

(null)
Jag vet att det är svårt. Så väldigt svårt. Att alltid vara positiv, alltid kämpa, aldrig ge sig. Det ÄR svårt. Jag orkar inte alltid – många gånger blir livets orättvisor för många och för överväldigande. Då har jag en dålig dag, och så måste det få vara. 
Att vara lite nere eller deppig, eller uppgiven, betyder inte att du har förlorat. Det är bara lite träningsvärk efter allt kämpande, och du behöver någon dags vila för att komma tillbaka till formen. För att orka gå i mål. 

När min diabetes trycker ner mig till fotknölarna, så försöker jag tänka på citatet:
"When life puts you in tough situations, don’t say ’Why me?’ – say ’Try me!’. 

För jag tror starkt på att du utsätts för utmaningar och svårigheter enbart för att du är stark nog – och kommer växa dig ÄNNU starkare av att ta dig igenom dem. 
Så nästa gång ett stick i fingret eller magen, en knepig kolhydratkvot, eller känning gör att livet känns jobbigt, fråga dig själv:

"Vad har min diabetes gett mig? På vilka sätt har den gjort mig starkare?"

Kanske är du mer envis? Mindre blodrädd? Mer strukturerad? Har fler vuxenpoäng? Eller tar bara vara på livet en liten gnutta mer?
För jag lovar dig, du är en starkare version av dig själv. Du klarar det. Ju högre berg, desto starkare ben får du. Och – träningsvärk är inte farligt. 

_______________________________

Blodsocker i skrivande stund: 8,3 mmol/liter.

Mot nya äventyr!

År 2013 tog jag klivet ur de småländska skogarna och flyttade till Västkusten och Göteborg. Här har jag haft en eller annan koppling till Chalmers tekniska högskola under de senaste fem åren. Jag har studerat arkitektur, extraknäckt som nationell studentambassadör och – på senare tid – jobbat på heltid som informatör och kommunikatör med fokus på bland annat studentrekrytering och sociala medier.

Nu väntar en ny roll och nya utmaningar på mig. Med start på måndag axlar jag rollen som marknadskoordinator på IT-företaget Xenit i centrala Göteborg. Ett härligt gäng kollegor och, för mig, helt nya och spännande uppgifter väntar!

Men - jag försvinner inte från bloggen. Inte från Instagram. Inte från föreläsandet eller konsultandet. De senaste två åren har jag gjort detta parallellt med ett heltidsjobb, och det tänker jag fortsätta med. Jag har tidigare sagt att mitt diabetesengagemang kommer fortgå tills det finns ett botemedel. Så, än blir ni inte av med mig.

Jag ser fram emot att testa något nytt, lära mig nya saker och utöka mitt nätverk. Att växa professionellt och hitta fler drivkrafter i livet.

Men först: en ledig helg med min kärlek, mycket vila och tid i solen!

________________________________________

Blodsocker i skrivande stund: 13,5 mmol/liter.

Visa fler inlägg