Alla har det inte lika bra

Idag när min insulinpump började pipa på arbetstid, suckade jag högt över att insulinnivån var låg och att jag därför var tvungen att fylla på. Det är en liten procedur som kanske tar 2-3 minuter, men det var irriterande att det skulle störa mig mitt i det jag höll på med. Det kommer alltid olägligt liksom.
 
Men så funderade jag ett varv till. Olägligt? Är inte det ett I-landsproblem om något? Här bor jag i ett land med tillgång till - och subventionerat - insulin. Och hjälpmedel. Läkartider. Supprt. Jag kan ta min medicin, och som resultat av det överlever jag.
 
Alla har det inte lika bra.
 
Tänk på det. I många länder idag är fortfarande en typ 1-diabetesdiagnos en dödsdom. Insulin är dyrt, och har du inte råd - ja, då överlever du inte. Tänk lite på det nästa gång du suckar över de olägligheter som sjukdomen kan bjuda på. Det ska jag göra, i alla fall.
 
Och när det är färdigtänkt, kika då in på IDF Life for a Child på Facebook (HÄR!) och stöd deras fantastiska jobb. Jakten på bättre hjälpmedel och ett botemedel är ju oerhört viktig - såklart - men vi måste också lösa situationen här och nu. Människor ska inte behöva dö när det finns medicin.
 
Ta hand om er!
 
________________________________________
 
Blodsocker i skrivande stund: 7,8 mmol/liter.
0 kommentarer